ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

“Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη” στην Πάτρα στις 11 Ιουλίου!

Μετά την αποθέωση στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο, η μουσική παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» έρχεται και στην Πάτρα, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 στις 21.30 το βράδυ.

Για πρώτη φορά χορωδοί απ΄όλη την Ελλάδα σχηματίζουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία της Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού.

Το αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη, αφού ενθουσίασε και συγκίνησε το κατάμεστο Καλλιμάρμαρο τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 σε μια ιστορική συναυλία, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, περιοδεύει σε επιλεγμένα θέατρα στην Ελλάδα.

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, το έργο του οποίου εξύμνησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση του Παναγή Μπαρμπάτη.

Εκτός από την πελώρια χορωδία και τη Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδος, στην παράσταση συμμετέχουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Κάτια Πάσχου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Στα κείμενα του βραβευμένου συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μπλάνα, τα οποία γράφτηκαν για την παράσταση, ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μουσική συνείδηση στο ξύπνημά της, συνομιλεί με την Ελλάδα κι ανακαλύπτει την απεραντοσύνη του προσώπου της, την πανάρχαια αίσθηση της γης και τ’ ουρανού και των ανθρώπων, που κλείνουν τα τραγούδια της. Και ορθώνεται και φτιάχνει ένα γιγάντιο τραγούδι με μυριάδες φωνές.

Η εκδήλωση αυτή γίνεται μετά από επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη.

Η περιοδεία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Εθνικής, η πρώτη ασφαλιστική.

Στη συναυλία «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» παίρνουν μέρος και χορωδοί από την Πάτρα όπως του Πανεπιστημίου Πατρών και της χορωδίας των Επτανησίων.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 € ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ/ΑΝΕΡΓΩΝ: 10 €.

Προπώληση εισιτηρίων: Γωνιά του Βιβλίου, Discover, Οπτικά Καραμούζη, Ηχότοπος και ηλεκτρονικά στο viva.gr, 11876, SevenSpots, Reload, Media Markt και όλα τα σημεία του δικτύου της viva.

happyweek.gr

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα