ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου

Περίοδο έντονης και πολυποίκιλης δραστηριότητας διανύει το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου με συνεχείς εκδηλώσεις οι οποίες απευθύνονται τόσο στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου αλλά και σε όλους τους συμπολίτες.

Στις αρχές Ιουνίου οι υπεύθυνοι του Χ.Ε.Α. οργανώνουν σεμινάριο παραδοσιακών χορών με αναφορά στο χορολογικό χάρτη της Νάξου, -ένα από τα σημαντικότερα νησιά των Κυκλάδων-, με καλεσμένο εισηγητή τον Δρ Σπηλιάκο Σταύρο, τ. καθηγητή στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας (ειδικότητα παραδοσιακών χορών) και ερευνητή – συγγραφέα της αξιώτικης παράδοσης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου (πρωί και απόγευμα) και την Κυριακή 11 Ιουνίου το πρωί ενώ το μεσημέρι θα γίνει ένα νησιώτικο γλέντι, με τη συμμετοχή οργανοπαιχτών από τη Νάξο. Στη διάρκεια του διήμερου οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την παράδοση (χοροί, τραγούδια, έθιμα κτλ) του νησιού, θα διδαχθούν το ύφος και τις ιδιαιτερότητες των χορών, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν με ντόπιους ¨παιχνιδιατόρους¨ ενώ θα γίνει και παρουσίαση του βιβλίου «Αιγαιοπελαγίτικος Μπάλλος».

Οι ενδιαφερόμενοι (δάσκαλοι, χορευτές, φίλοι του χορού και της παράδοσης) για πληροφορίες και εγγραφές μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Χορευτικού Εργαστηρίου (Ανδρέου Λόντου 49, τηλ. 2691020041, απογευματινές ώρες) και στους υπεύθυνους του συλλόγου (τηλ. 6973436427-6932463126).

Το σεμινάριο αποτελεί συνέχεια της πολύ σημαντικής κι επιτυχημένης παράστασης «τσάρκα στο μπαξέ του τραγουδιού» που έγινε στις 15 Μαΐου με τη συμμετοχή του Μπάμπη Τσέρτου αλλά και της ιδιαίτερα ξεχωριστής παρουσίας του Χορευτικού Εργαστηρίου στην εκδήλωση του συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων στις 20 Μαΐου. Στην εκδήλωση αυτή το Χ.Ε.Α. παρουσίασε χορούς και τραγούδια (καντάδες) της Λευκάδας και της Ζακύνθου με τη συνοδεία ορχήστρας και φορεσιές από τις αντίστοιχες περιοχές.

Παράλληλα με τις παραπάνω αναφερόμενες δράσεις, οι υπεύθυνοι του Χορευτικού Εργαστηρίου προετοιμάζουν μια ακόμα παράσταση για τους μικρούς χορευτές και χορεύτριες του συλλόγου αλλά και τη συμμετοχή σε φεστιβάλ χορού, συναντήσεις χορευτικών συγκροτημάτων και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα