ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ατέλειωτες δραστηριότητες για τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου

ΣΤΟ ¨ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ¨ ΓΙΑ ΤΑ 153 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ.

20 Μαΐου 2017, οι Κεφαλλήνες και Ιθακήσιοι του Αιγίου γιόρτασαν με εκδήλωση στο ¨Πολύκεντρο¨ την επέτειο της Ένωσης με την μητέρα Ελλάδα, των Νησιών του Ιονίου. Άρχισαν με ιστορική αναδρομή, συνέχισαν με παρουσίαση – αναφορά στον ¨ΥΜΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ¨, με την πολυφωνική χορωδία τους ερμήνευσαν έξι ΩΔΕΣ του ΥΜΝΟΥ και στις 20.55 περίπου 16 νησιώτες του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου παρουσιάζουν χορούς Κέρκυρας. Με πολύ μεγάλη επιτυχία, χειροκροτούμενοι ενθουσιωδώς από τους θεατές. Ακολούθησαν άλλα δύο Σωματεία με χορούς άλλων νησιών του Ιονίου. Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση εκτός των άλλων ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Αθ. Παναγόπουλος και η πρόεδρος Μ. Τσουκαλά.

27 ΜΑΪΟΥ Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ( ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ )
Μετά από δύο πρόβες ( έγινε η πρώτη ) το Σάββατο 20/5 και το Σάββατο 27/5/2017 το πρωϊ, το βράδυ της 27ης Μαϊου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση – γιορτή λήξης του χορευτικού έτους, στο υπαίθριο θέατρο του Πολιτιστικού ( Παλαιό Νοσοκομείο ). Περίπου θα 300 χορευτές όλων των τμημάτων και όλων των ηλικιών, χωρισμένοι σε 11 ομάδες θα παρουσιάσουν χορούς – αφιερώματα για πολλές περιοχές της Ελλάδος. Επειδή δε την 19η Μαϊου είναι η επέτειος γενοκτονίας των Ποντίων, η δε 29η Μαΐου η ημέρα κατά την οποία συνέβη η Άλωση της Κωνσταντινούπολης, τα αφιερώματα για την Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο θα είναι ξεχωριστά. Η γιορτή θα αρχίσει στις 20.30 ακριβώς και η είσοδος είναι ελεύθερη. Καλούνται οι Αιγιώτες, για να εξασφαλίσουν θέση να είναι εκεί ένα τέταρτο τουλάχιστον νωρίτερα.

30 ΙΟΥΝΙΟΥ – 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ OLYMPIA CULTURE FESTΙVAL.
Στο Νομό Ηλείας θα βρεθούν 18 νησιώτες χορευτές και 4 συνοδοί, για να παρουσιάσουν στο Πολιτιστικό Πάρκο στο τέλος Ιουνίου πρόγραμμα νησιώτικων χορών. Θα επισκεφθούν τον Πύργο και το Κατάκολο, ενώ την επομένη 1η Ιουλίου μετά το πρωϊνό, θα κατευθυνθούν για μπάνιο στην παραλία της Κουρούτας. Το απόγευμα θα επιστρέψουν στο Αίγιο για να παρακολουθήσουν το βράδυ το παιχνίδι παλαιμάχων Παναιγιαλείου – Μπαρτσελόνα, στο Δημοτικό Στάδιο, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν στο ¨χαμόγελο του παιδιού ¨.

9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΙΕΝΝΗ.
Επίσημη πρόσκληση δέχθηκε ο Χορευτικός Αιγίου από το VI Festival παραδοσιακών χορών ¨Danube dance ¨ της Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Ο Όμιλος δια του Διοικητικού του Συμβουλίου απεδέχθη την πρόταση και έτσι αναχωρούν στις 9 Ιουλίου 2017 τουλάχιστον 40 χορευτές και μέλη του Χορευτικού με πρώτη στάση στην Βουδαπέστη όπου θα καταλύσουν στις 10/5 σε Ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, για μία βραδιά. Στην συνέχεια όλη την επόμενη ημέρα θα δουν τα αξιοθέατα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και το βράδυ θα είναι στην Μπρατισλάβα όπου θα παραμείνουν 4 βραδιές , θα συμμετάσχουν στο Festival, ενώ μία ημέρα θα την αφιερώσουν για να επισκεφθούν την πρωτεύουσα της Αυστρίας την Βιέννη, που απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Μπρατισλάβα. Θα αναχωρήσουν το πρωϊ της 15ης/5 μέσω Ουγγαρίας - Σερβίας , με διανυκτέρευση στο Βελιγράδι σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, επιστρέφοντας στην Ελλάδα. Στο Αίγιο υπολογίζεται να φθάσουν στις 16 προς 17 Ιουλίου, Κυριακή προς Δευτέρα.

Αργότερα θα ανακοινωθούν και οι άλλες εκδηλώσεις στις οποίες θα πάρει μέρος ο Χορευτικός μέσα στο καλοκαίρι.

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα