ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

«Τσάρκα στο μπαξέ του τραγουδιού»: Μια μαγευτική παράσταση παρουσίασε στο κοινό της Αιγιάλειας το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου

Μια μαγευτική παράσταση παρουσίασε στο κοινό της Αιγιάλειας το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου τη Δευτέρα 15 Μαΐου, στο ασφυκτικά γεμάτο κινηματοθέατρο «Απόλλων». Συμμετέχοντες και θεατές είχαν την ευκαιρία να κάνουν «τσάρκα στο μπαξέ του τραγουδιού», να γνωρίσουν στιγμές μεγάλων συνθετών και τραγουδιστών, με επίκεντρο τον μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη του οποίου το καλλιτεχνικό έργο και η ζωή παρουσιάστηκε μέσα από επτά σκηνές.

Καθήλωσε τους θεατές με τη μοναδική ερμηνεία του ο Μπάμπης Τσέρτος, καταπληκτική στο τραγούδι και η Ειρήνη Τουμπάκη, υπέροχη όλη η ορχήστρα δεξιοτεχνών μουσικών (Βασίλης Νταλής: κιθάρα, Παναγιώτης Στούρας: ακορντεόν, Γιάννης Τσέρτος: πιάνο, Ηλίας Θεοδωρακόπουλος: μπαγλαμά, κρουστά) με κορυφαίο τον Θοδωρή Πετρόπουλο στο μπουζούκι. Τα τραγούδια ορόσημο, τα μεγάλα σουξέ και τα οργανικά κομμάτια του συνθέτη απέδωσαν χορευτικά και σκηνικά με μοναδικό ύφος, λιτό τρόπο, δωρικότητα αλλά και κέφι όπου χρειαζόταν περισσότεροι από 50 χορευτές και χορεύτριες του Χορευτικού Εργαστηρίου. Ζεΐμπέκικα, χασάπικα, συρτά, και χασαπιές κυριάρχησαν στη σκηνή μαζί με καρσιλαμάδες, οριεντάλ (υπέροχη η Νατάσα Καραγεώργου) και φοξ ανγκλέ στο εναλλασσόμενο σκηνικό. Εντυπωσίασε στο ρόλο του Τσιτσάνη ο Μάριος Παπαχριστόπουλος ενώ υπέροχα απέδωσαν τα επιλεγμένα κείμενα οι Βασίλης Λάγιος και Ταξιαρχούλα Κορδογιάννη.

Την επιμέλεια της παράστασης (επιλογή τραγουδιών, κείμενα, διδασκαλία χορών, οπτικοακουστικό υλικό, διαμόρφωση σκηνών και σκηνικού) είχαν οι Μαρία Ζουροπούλου, Ασημάκης Τσουρέκης και Γιώργος Σιακκής. Τη σκηνοθετική καθοδήγηση είχε ο Κώστας Κλάγκος και την ενδυματολογική επιμέλεια η Σεβαστή Θεολόγη. Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι «Fragos tyres» και το κουρείο «Il Barbiere». Χορηγοί επικοινωνίας το Ράδιο Αίγιο, Ημερήσιος Αχαΐας, filodimos.gr και aigialeianews.gr και χορηγοί οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες: «Αστεροειδής», «Ορέστης», «Μανόλια», «Λαδόκολλα», «Telis Hotel», «Pizza IQ», «Τουριστικό», «Chevrolet-Θεοδωρακόπουλος», «Dance Academy».

Οι περισσότεροι από 670 θεατές (από όλη την Αιγιάλεια κι ακόμη την Πάτρα, την Κυπαρισσία, τη Ναύπακτο κ.ά.) έμειναν καθηλωμένοι στις θέσεις τους μέχρι την τελευταία ιδιαίτερα φορτισμένη σκηνή όπου όλοι μαζί τραγούδησαν τη Συννεφιασμένη Κυριακή, ενώ πάρα πολλοί συμπολίτες δεν κατάφεραν να προμηθευτούν έγκαιρα προσκλήσεις ζητώντας πιεστικά από τον πρόεδρο Σιώμο Κων/νο και το διοικητικό συμβούλιο να επαναλάβουν την παράσταση.

Ήδη οι υπεύθυνοι του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου (που έκανε την παραγωγή της παράστασης) δέχτηκαν προτάσεις για την παρουσίασή της και σε άλλη περιοχή. Επίσης, την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Παναγόπουλος Θ., η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Τσουκαλά Μ., η αντιπρόεδρος Βασιλακοπούλου Δ. αλλά και εκπρόσωποι πολλών συλλόγων από όλη την Αιγιάλεια.

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα