ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

"Ράφτης Κυριών" από τη Θεατρική Ομάδα της "Αναγέννησης" Ακράτας, Σάββατο και Δευτέρα

Την κλασική κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντό "Ράφτης Κυριών" παρουσιάζει το Σάββατο 20 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου (9.15 μ.μ.), η Θεατρική Ομάδα της "Αναγέννησης" Ακράτας, στην αίθουσα θεάτρου του συλλόγου.

Πρόκειται για τη δεύτερη για φέτος θεατρική παραγωγή που παρουσιάζει ο σύλλογος (προηγήθηκε το έργο "Μίχαελ Κόλχαας, ο Επαναστάτης" από την πειραματική σκηνή τον περασμένο Μάρτιο). Το έργο έκανε πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο και ολοκληρώνει την ερχόμενη Δευτέρα τον πρώτο κύκλο παραστάσεων, με μια πολύ δημοφιλή φαρσοκωμωδία υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Πάνου Βασιλόπουλου, με αφαιρετικά σκηνικά και κοστούμια από την Ελένη Μανιατοπούλου και φωτισμούς από τον Ανδρέα Σακελλαρίου.

Στο Παρίσι του 1890, της Μπελ Επόκ, του Τουλούζ Λωτρέκ, της Μονμάρτης και του Μουλέν Ρουζ, ο Ζωρζ Φεϋντώ γράφει την κωμωδία καταστάσεων «Ράφτης Κυριών» (1887) που θεωρείται κατά κοινή ομολογία το καλύτερό του έργο.  

Σε μια συνοικία του Παρισιού, ένας γιατρός επιστρέφει ξημερώματα στην συζυγική στέγη μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απιστίας. Εκεί τον περιμένουν ο υπηρέτης του, η γυναίκα του και στη συνέχεια εισβάλλει η πεθερά του, ενώ ο καλύτερός του φίλος προσπαθεί να του ενοικιάσει ένα διαμέρισμα το οποίο αργότερα μετατρέπεται σε ερωτική φωλιά-ραφείο. Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φάρσας.

Η φετινή προσπάθεια της θεατρικής ομάδας κρίνεται ιδιαίτερα παραγωγική, αφού διαπραγματεύτηκε δύο θεατρικά έργα και προέκυψε μετά από μια σειρά θεατρικών εργαστηριακών συναντήσεων που είχαν σαν αντικείμενο πληθώρα θεατρικών παιχνιδιών και ασκήσεων, θεατρικών αυτοσχεδιασμών και τεχνικών εκπαιδευτικού δράματος.

Είσοδος 8 €, μειωμένο (εφηβικό, φοιτητικό, ανέργων) 5 €. Ο Σύλλογος, εξάλλου, προγραμματίζει και για το καλοκαίρι παραστάσεις στην Ακράτα και την ευρύτερη περιοχή.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ