ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Το Μουσείο Τύπου γιορτάζει κάθε μέρα!

Το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων κάθε μέρα!

Δέχεται επισκέπτες καθημερινά (Δευ.-Παρ. 9:00-13:00), χωρίς αντίτιμο, και πραγματοποιεί μεμονωμένες και ομαδικές ξεναγήσεις.

Στο Μουσείο Τύπου θα προβάλλεται από σήμερα και για μία εβδομάδα φωτογραφικό υλικό σε ψηφιακή μορφή, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μουσείων, για το κοινό που θα το επισκεφθεί.

Στη δράση συμμετέχουν: Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, το Μουσείο Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων.

Το Μουσείο Τύπου, ιδρύθηκε από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων με έδρα την Πάτρα το 1956 και λειτουργεί από τις 28/05/1957. Σκοπός του είναι η συγκέντρωση και η διαφύλαξη εφημερίδων, περιοδικών, χειρογράφων και άλλων εντύπων κυρίως από το παρελθόν, που αποτελούν την πηγή της πληροφόρησης για την ιστορία του τόπου μας.

Σημαντικότατα εκθέματα, όπως εφημερίδες από το 1815 έως σήμερα περισσότερων των 1000 διαφορετικών τίτλων, που καλύπτουν όχι μόνο την Πάτρα αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, 1000 διαφορετικά περιοδικά από το 1852 και έπειτα, 67 ημερολόγια της περιόδου 1879- 1970, σπάνιες εκδόσεις και τίτλοι βιβλίων που χάθηκαν με το πέρασμα των χρόνων, είναι ένα μόνο μέρος από την πλούσια συλλογή του Μουσείου.

Εξάλλου εντυπωσιακά είναι και τα ιστορικά κειμήλια της περιόδου της Επαναστάσεως του 1821, όπως το πρωτότυπο χειρόγραφο της Γ' Εθνοσυνέλευσης του 1827 στην Τροιζήνα, χειρόγραφη επιστολή του Θ. Κολοκοτρώνη και άλλα.

Το περιεχόμενο του Μουσείου Τύπου κάνει τον επισκέπτη δέκτη πληθώρας πληροφοριών, μέσα από τις εφημερίδες και τα περιοδικά που κυκλοφόρησαν σε προηγούμενους αιώνες έως τις μέρες μας και αποτελούν «ζωντανή απόδειξη» της ιστορίας.

pelop.gr

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ