ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ντοκυμαντέρ για την Παναγία Τρυπητή από το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου

Μία ταινία-ντοκιμαντέρ αφιερωμένη στο πανελλήνιο θρησκευτικό προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αιγίου.

Η ιστορία της αγαπημένης μας εκκλησίας προβάλλεται μέσα από τα μάτια και την οπτική γωνία των παιδιών και γίνεται για πρώτη φορά στο Αίγιο.

Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Οι μαθητές της δημοσιογραφικής ομάδας «Πράσινοι Φίλοι», αφού πήραν την άδεια και την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ξεκίνησαν την έρευνά τους καταγράφοντας εικόνες, αφηγήσεις και συνεντεύξεις. Η πολύμηνη δουλειά τους ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες και είναι πλέον έτοιμη να προβληθεί στο κοινό της περιοχής μας, μέσα από μία ολοκληρωμένη ταινία.

Την ιστορία της Παναγίας Τρυπητής την παρουσιάζουν τα ίδια τα παιδιά και στο οπτικό υλικό τους καταγράφονται δηλώσεις από την Υπουργό Τουρισμού, κ. Κουντουρά, από τους Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Πατρών και Ναυπάκτου, καθώς και από την καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρίνα Κολοβοπούλου.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν ακόμα οι άνθρωποι του Ναού, προσκυνητές καθώς και οι πιστοί που βίωσαν θαύματα από την Παναγία.

Υπεύθυνοι καθηγητές είναι ο Φιλόλογος Παναγιώτης Βάγιας, η Μουσικός Μαρία Παπαγεωργίου και η Θεολόγος Μαρία Τζουλουχά.

Σπουδαία είναι η συμβολή του Αιγιώτη κ. Βασίλη Μανουηλίδη, ενώ με προθυμία συνεργάστηκαν πολλοί επαγγελματίες της περιοχής αλλά και απλοί άνθρωποι που βρίσκονται κοντά και αγαπούν την Παναγία Τρυπητή.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, στον κινηματογράφο «Απόλλων» στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

Μετά από πρωτοβουλία των μαθητών, η προβολή αυτή είναι αφιερωμένη στο ΕΚΑΜΕ ΑμΕΑ Αιγίου και στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει το τελευταίο διάστημα ώστε να δημιουργηθεί νέος και σύγχρονος χώρος για τη φιλοξενία, τη στέγαση και την εκπαίδευση των παιδιών του κέντρου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, της ΔΗΚΕΠΑ και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας. Τα μέλη της ομάδας «Πράσινοι Φίλοι» ευχαριστούν ιδιαίτερα για τη βοήθεια τους την Αντιδήμαρχο κ. Βάσω Ψυχράμη, την πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ κ. Μαρία Τσουκαλά και την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Αλέκα Τηλιγάδη.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ