ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

"Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική" - Παρουσιάστηκε το ημερολόγιο 2017 του Συνδέσμου Φιλολόγων

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρουσίασης του ημερολογίου για το 2017 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και που φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Αν και είναι το όγδοο ημερολόγιο του Συνδέσμου, πρώτη φορά κάνει παρουσίαση και τούτο λόγω της βαρύτητας του θέματος. Αφιερωμένο το ημερολόγιο, όπως και η εκδήλωση, στην Ελληνική γλώσσα. Με τίτλο «Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική…» άνοιξαν την εκδήλωση η Αγγελική Παπανδρέου, ο Αλέξης Χατζηαποστόλου, ο μαθητής του 1ου Λυκείου Αιγίου Νίκος Διαμαντόπουλος και η φοιτήτρια Ελευθερία Σταματοπούλου, επενδύοντας μουσικά την εκδήλωση με τραγούδια σχετικά του θέματος.

Προλόγισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κα Αρχοντούλα Ρέλλα.

Τίμησε με την παρουσία του ο ομότιμος καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ο οποίος μίλησε για τη δύναμη και την εξουσία της Γλώσσας και αναφέρθηκε και σε θέματα που άπτονται του σύγχρονου προβληματισμού.

Στην συνέχεια ο φιλόλογος Κώστας Κλάγκος παρουσίασε το ημερολόγιο. Κάποια μικρά κείμενα από αυτό απέδωσαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αιγίου Δημήτρης Τσουρούτης, Μαρία Τσουμπού, Γιάννης Ξυδόπουλος και Σταυρούλα Βαγενά, υπό την καθοδήγηση του φιλολόγου του 1ου Γυμνασίου Αιγίου κου Παναγιώτη Βάγια.

Την επιμέλεια των διαφανειών είχε η γ.γ. του συνδέσμου κα Αικατερίνη Μαρινοπούλου. Το «βάρος» της τόσο επιτυχημένης εκδήλωσης – παρουσίασης, επωμίστηκε ο Κώστας Κλάγκος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας του Δήμου των επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας και πλήθος κόσμου.


PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα