ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ξεκινά στις 5 Δεκεμβρίου το "Πάρκο των Χριστουγέννων" - Πυρετώδεις προετοιμασίες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση του Δημοτικού Κήπου των Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο σε ένα ολόφωτο, χαρούμενο και γιορτινό "Πάρκο των Χριστουγέννων", που για 5η χρονιά θα μετατραπεί σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, με κεντρικό θέμα τον "Μολυβένιο Στρατιώτη" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, μια τρυφερή ιστορία γεμάτη υψηλά ιδανικά.

Το επιτελείο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. εργάζεται πυρετωδώς για να είναι όλα έτοιμα τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, οπότε το απόγευμα μια μεγάλη πομπή με μολυβένια στρατιωτάκια θα ξεκινήσει την πορεία της από την Τρίγωνη Πλατεία, θα διασχίσει την Κλ.Οικονόμου και τη Μητροπόλεως και θα καταλήξει στο πάρκο, για την κεφάτη γιορτή των εγκαινίων. Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, το κέντρο της πόλης θα υποδέχεται ντόπιους και επισκέπτες με καθημερινά δρώμενα στο Πάρκο αλλά και στην πλατεία Αγίας Λαύρας και στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, ξετυλίγοντας ένα πολύχρωμο κουβέρι με μουσικές, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικά εργαστήρια, λιχουδιές, κεράσματα και πολλές εκπλήξεις που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους, σε συνδυασμό με φιλανθρωπικές δράσεις. Όλα αυτά, με σημείο αναφοράς τον "Μολυβένιο Στρατιώτη", που διδάσκει στα παιδιά τη διαφορετικότητα και την αποδοχή.

Στο πλαίσιο των ετοιμασιών, ο Δημοτικός Κήπος παραμένει κλειστός αυτές τις μέρες για να ολοκληρωθεί ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, ενώ ήδη βγήκε στον 'αέρα' η ιστοσελίδα www.parkoxristougennon.gr η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς με υλικό. Σε λίγες μέρες θα δημοσιευτεί και το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα