ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας: Προετοιμασίες για τη 2η Χορωδιακή Συναναστροφή «Οδός Χορωδών» Αίγιο 2017

Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας ήδη έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη 2η Χορωδιακή Συναναστροφή της πόλης μας «Οδός Χορωδών» Αίγιο 2017, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στο Αίγιο, με συμμετοχή μεγάλων χορωδιών της πατρίδας μας.

Οι Χορωδιακές Συναναστροφές «Οδός Χορωδών» είναι πηγή αξιών και ιδεών, ένα σύγχρονο σταυροδρόμι Πολιτισμού. Αγκαλιάστηκε από τους συμπολίτες μας και παραμένει στην πόλη μας ως ένας θεσμός που αρνείται να ικανοποιήσει τη χαμηλή αισθητική, και να διασκεδάσει χωρίς να παιδεύσει.

Επίσης ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων με την υποστήριξη της Ιονίου Βιβλιοθήκης Αιγίου και συμμετοχή και άλλων φορέων προετοιμάζει την Επετειακή εκδήλωση για τα 153 χρόνια της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα το Σάββατο 20 Μαϊου 2017 στο Αίγιο.

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων καλεί τους φίλους/ες Αιγιαλείς που αγαπούν το Χορωδιακό τραγούδι ή τους αρέσει να τραγουδούν, να εκφραστούν μέσα από το αξιόλογο έργο της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ. Να έλθουν κοντά μας και να γνωρίσουν την μαγεία της μουσικής και του ομαδικού πνεύματος. Όποιος/α το επιθυμεί μπορεί να έλθει να παρακολουθήσει τις πρόβες και να γνωρίσει από κοντά:

1) το έργο της χορωδίας,

2) να γνωρίσει την αξία και τη δύναμη του ομαδικού πνεύματος,

3) να γνωρίσει το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης,

4) να γνωρίσει τη φιλικότητα και την ειλικρινή επικοινωνία μεταξύ των μελών και εφόσον αποφασίσει να ενταχθεί στην ομάδα, η χορωδία με χαρά θα τον/την δεχθεί. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας είναι έργα Ελλήνων συνθετών, το λαϊκό τραγούδι, το έντεχνο, το παραδοσιακό τραγούδι και οι καντάδες.

Οι πρόβες και οι ακροάσεις της χορωδίας γίνονται κάθε Σάββατο 17.15 - 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Βιβλιοθήκης στην οδό Ανδρονοπούλου 12, στο Αίγιο (πίσω από τη Φανερωμένη). Τη Διεύθυνση της χορωδίας έχει η εξαίρετη σοπράνο Αλίκη Ζαφείρη. Τη χορωδιακή γραφή έχει ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Αδαμόπουλος.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα