ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Δυναμική αρχή για τον Χορευτικό Όμιλο Καμαρών

Δυναμικά μπήκε το φθινόπωρο για το Χορευτικό Όμιλο Καμαρών «Οι Αρχαίες Ρύπες» με πλήθος δραστηριοτήτων.

Στις αρχές Οκτώβρη ξεκίνησαν τα μαθήματα χορού για την καινούργια χρονιά, στην αίθουσα του συλλόγου (γέφυρα Καμαρών) η οποία ανακαινίστηκε με πρωτοβουλία κι εργασίες του διοικητικού συμβουλίου και μελών του Χ.Ο.Κ. Φέτος, όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργήσουν τμήματα όλων των ηλικιών και τα μαθήματα χορού θα γίνονται κάθε Πέμπτη (τμήματα προσχολικής ηλικίας και παιδικά) και Παρασκευή (τμήματα εφηβικά, ενηλίκων και παραστάσεων).

Επίσης, συνεχίζονται οι εγγραφές κατά τις ημέρες και ώρες των μαθημάτων (πληροφορίες στο γραφείο του συλλόγου, τηλ. 2691032470). Παράλληλα με ενέργειες του Δ.Σ. έχει ξεκινήσει και η συνεργασία με φορείς, εταιρείες και επιχειρήσεις στα πλαίσια της εφαρμογής χορηγικών προγραμμάτων με πιο πρόσφατη τη χορηγία του ζαχαροπλαστείου Fresh, που πρόσφατα άνοιξε υποκατάστημα στις Καμάρες.

Το τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου, ομάδα χορευτών και μελών του συλλόγου, βρέθηκε στην Καρδίτσα προκειμένου να παρακολουθήσει σεμινάριο παραδοσιακών χορών στο οποίο διδάχθηκαν χοροί, τραγούδια, και έθιμα των Βλάχων καθώς και από τις περιοχές της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Φλώρινας και της Κεφαλονιάς, ενώ δόθηκε η ευκαιρία γνωριμιών με νέους συλλόγους και κλείστηκαν συνεργασίες.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε αγιασμός για την καινούργια χορευτική χρονιά παρουσία των διδασκόντων και μελών του Δ.Σ., ενώ οι υπεύθυνοι του συλλόγου είχαν φροντίζει και για το κέρασμα των χορευτών-τριών.

Παράλληλα, αυτή την περίοδο οι υπεύθυνοι του Χορευτικού Ομίλου Καμαρών προγραμματίζουν τις επόμενες δράσεις του συλλόγου σε μια προσπάθεια ανάδειξης του πλούσιου λαογραφικού υλικού που διαθέτει ο Χ.Ο.Κ. (φορεσιές, συλλογές νομισμάτων κ.ά. με λαογραφικό περιεχόμενο), με σκοπό αυτό να γίνει περισσότερο γνωστό στην τοπική κοινωνία και κυρίως να χρησιμοποιηθεί από τη μαθητική κοινότητα των σχολείων των Καμαρών αλλά και των γύρω χωριών.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ