ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Συνεχίζονται οι επισκέψεις στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου

Άρχισαν και πάλι οι επισκέψεις για το κοινό και για τα σχολεία, στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου. Σε έναν γνώριμο χώρο, ανανεωμένο με αρκετά καινούργια εκθέματα, προσφορές όλα των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών.

Ήδη από πέρυσι, φιλοξενεί μέρος του αρχείου του Κ. Πολυχρονιάδη, που «διατρέχει» όλη την ιστορία της Νεότερης Ελλάδας,εκτεθειμένο έτσι, ώστε να είναι εύληπτο σε κάθε επισκέπτη.

Επίσης, η αίθουσα της αστικής φυσιογνωμίας του Αιγίου, στολίστηκε με «καινούργιο» σαλόνι και άλλα αντικείμενα. Ενώ μια σειρά από παραδοσιακές στολές και εξαρτήματα στολών, πλουτίζουν το βεστιάριό του.

Τις μέρες αυτές,αξίζει να επισκεφτούμε την αίθουσα του ΄40 ,όπου αυθεντικά κειμήλια της ταραγμένης και γενναίας αυτής ιστορικής περιόδου (όπως: φωτογραφίες, εφημερίδες, έγγραφα, στολές, όπλα, είδη οπλισμού κ.α.), θα μας κάνουν να νιώσουμε τα γεγονότα και να αισθανθούμε συγκίνηση και υπερηφάνεια, για τους ήρωές μας, την πατρίδα μας και την ιστορία μας…

Τα σχολεία θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού για επισκέψεις. Τηλ. 26910-62106  και email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Saitis Home Έπιπλα