ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Σπουδαίες διοργανώσεις στο πλαίσιο των 13ων Ποσειδωνίων 2017 από τους "Ίωνες" Ελίκης

Δεν έχει κοπάσει ακόμη ο απόηχος του 12ου Παγκοσμίου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από τον Πολιτιστικό σύλλογο Eλίκης -του πρώην δήμου Διακοπτού- "ΙΩΝΕΣ", μιας μοναδικής πολιτιστικής εκδήλωσης με παραγωγή πραγματικού πολιτισμού, που κατόρθωσε να συγκεντρώσει σε ένα μεγάλο φόρουμ ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών, 8 ξένα συγκροτήματα από όλο τον πλανήτη και 13 ελληνικά από όλη την Ελλάδα με 850 περίπου χορευτές-μουσικούς.

Στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ προσήλθαν 6 πρέσβεις (ήτοι της Ουκρανίας-Φιλιππίνων-Βιετνάμ-Ινδονησίας-Ταϋλάνδης-αναπληρωτού πρέσβη της Κίνας) και 12 ανώτεροι διπλωμάτες και ο εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ τίμησε με την παρουσία του ο δις ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ Δημοσθένη Ταμπάκου και άλλων επισήμων και εκπροσώπων Υπουργείων Πολιτισμού ξένων χωρών που συνόδευαν τις αποστολές.

Σήμερα, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος "ΙΩΝΕΣ" ανακοινώνει την διοργάνωση των  ΙΓ΄ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ 2017 με τρεις μεγάλες πολιτιστικές επιμέρους εκδηλώσεις παγκόσμιας απήχησης και αποδοχής ήτοι:

--Το 1ο Παγκόσμιο φεστιβάλ Μουσικών σχολείων και Πανεπιστημίων, μία εκδήλωση που δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά στον κόσμο, με συμμετοχή μουσικών σχολείων και Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, καθώς και ελληνικών μουσικών σχολείων από όλες τις διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδος.
--Το 2ο Παγκόσμιο συνέδριο λαογραφίας και Αρχαιολογία,  με συμμετοχή καθηγητών ξένων και ελληνικών Πανεπιστημίων.
--Το 13ο Παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, με συμμετοχή ξένων χορευτικών συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο και ελληνικών από όλα τα μέρη της Ελλάδος

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Πιστεύουμε ότι δεν θα βρούμε το 2017 μπροστά μας ανόητα και ανώφελα εμπόδια, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην οργάνωση.
Ελπίζουμε ότι κάποιοι να πήραν το πολιτιστικό τους μάθημα. Ο σύλλογος δεν έχει να χάσει τίποτα. Αντιθέτως θα χάσουν οι δημότες της Αιγιαλείας, οι τουρίστες και οι παραθεριστές.Μάλιστα ο σύλλογος θα είναι έτοιμος για πολιτιστική μετανάστευση. Προσεχώς λεπτομέρειες".

Saitis Home Έπιπλα