ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η έκθεση παραδοσιακών οργάνων «ΕΥΦΩΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ» ταξιδεύει στη Βόρειο Ήπειρο

Τμήμα της έκθεσης παραδοσιακών οργάνων «ΕΥΦΩΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ», της συλλογής του Σάκη Παπαδημητρίου, που φιλοξενείται στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο με την υποστήριξη της ΔΗΚΕΠΑ, ταξιδεύει στα χωριά της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου «Άγιος Κοσμάς» Λιβαδειάς – Δήμου Φοινικαίων Β.Ηπείρου και την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα.

Οι μαθητές των σχολείων της ομογένειας θα γνωρίσουν και θα ακούσουν αντιπροσωπευτικά ελληνικά παραδοσιακά όργανα από τον μουσικό, συνθέτη και φιλόλογο Σάκη Παπαδημητρίου και τη μουσικολόγο/εκπαιδευτικό και επιμελήτρια της έκθεσης Άσπα Παπαδημητρίου. Θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις και θα τραγουδήσουν με τη συνοδεία οργάνων ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια.

Η μουσική ως συνοδοιπόρος της γλώσσας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης κυρίως των ελληνόπουλων της ομογένειας και αυτός είναι και ένας από τους στόχους της Έκθεσης.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση «ΕΥΦΩΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ» μετά τη μεγάλη επισκεψιμότητα και το έντονο ενδιαφέρον των μαθητών των σχολείων της Αιγιάλειας και όχι μόνο κατά το 1ο εξάμηνο του 2022, συνεχίζει και για τη φετινή σχολική χρονιά τη λειτουργία της ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους μαθητές και να την επισκεφθούν αλλά και να συμμετάσχουν σε παιδαγωγικές δράσεις που μπορούν να σχεδιαστούν σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Saitis Home Έπιπλα