ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ποδοσφαιρικός αγώνας το Σάββατο, στο γήπεδο του χωριού Γρηγόρι Αιγιαλείας

Ένας ιδιαίτερος ποδοσφαιρικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και ώρα 6:30 μ.μ. στο γήπεδο του χωριού και θα έχει τίτλο: «ΟΛΟΙ» ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΞΑΝΑ- 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΟ ΜΕΤΑ.

Η ομάδα ποδοσφαίρου που υπήρχε στο χωριό Γρηγόρι Αιγίου κατά τα έτη 1970-1975, θα βρεθεί στο γήπεδο του χωριού για να ξαναζήσει τις στιγμές των αυτοσχέδιων αγώνων που διεξάγονταν κάθε εβδομάδα, εκείνη την περίοδο.

Προσκαλούνται οι συγχωριανοί που ήταν τότε μέλη της ομάδας καθώς και όλοι οι «εραστές» των παραδοσιακών και αθλητικών παιχνιδιών να προσέλθουν στον αγωνιστικό χώρο.
Ο λόγος οργάνωσης της εκδήλωσης δεν είναι αγωνιστικός αλλά θα μας βοηθήσει να θυμηθούμε και να κρατήσουμε την ανάμνηση διαφόρων παιχνιδιών, που γινόντουσαν στο χωριό, με κυριότερο παιχνίδι το ποδόσφαιρο.

Η ομάδα θα παραταχθεί στο ίδιο γήπεδο που υπάρχει στο χωριό.

Πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές που υπήρχαν στο Γρηγόρι Αιγίου κατά τα έτη 1970-1975, οι οποίοι θα βρεθούν ξανά όλοι μαζί για αυτό τον ιδιαίτερο αγώνα.

Η πρόσκληση των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο θα γίνει όπως ακριβώς συνέβαινε και τότε. Από το ύψωμα μπροστά από το γήπεδο θα ακουστεί η φωνή του μέλους της ομάδας, Γιάννη Χρυσανθόπουλου (ηχογραφημένη), που θα καλεί στο γήπεδο με το αξέχαστο επιφώνημα «Μπάλα ρεεεεεε, Μπάλααααααα».

Για προθέρμανση θα ξεκινήσουμε συζήτηση στην οποία όλοι οι παίκτες της παλιάς ερασιτεχνικής ομάδας θα θυμηθούν στιγμές και φάσεις των παλαιών αγώνων που έχουν χαραχθεί στην μνήμη μας.

Θα παρουσιαστεί η αναφορά, για την ομάδα αυτή, που πρωτοακούστηκε την 28η Ιανουαρίου 2017, κατά την διάρκεια της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Γρηγόρι, στο κέντρο «me gusta» και δόθηκε τότε η υπόσχεση για διεξαγωγή του αγώνα.

Στη συνέχεια θα σφυρίξουμε την έναρξη του αγώνα για να αλλάξουμε μπαλιές, κατά κάποιον τρόπο όπως τότε… Χωρίς δοκάρια στα τέρματα (αλλά με τέρματα πέτρες), χωρίς φανέλες ομάδας και χωρίς να ανεβάσουμε τους καρδιακούς σφυγμούς. Η μπάλα θα μεταβιβάζεται από τον έναν στον άλλον και οι καλύτεροι θα σκοράρουν.

Προσκαλούνται, στην ποδοσφαιρική αναμέτρηση και οι νεότεροι ποδοσφαιριστές του χωριού που συνέχισαν στην ομάδα αυτή και μετά το 1975.

Στο γήπεδο θα έχουν τοποθετηθεί καθίσματα για τους θεατές, με φροντίδα του Συλλόγου, με σκοπό να χειροκροτηθεί κάθε προσπάθεια.

Μετά την λήξη του αγώνα θα επιστρέψουμε όλοι στο χωριό περπατώντας και τραγουδώντας στοίχους που λέγαμε τότε, και οι χαμένοι και οι κερδισμένοι, όλοι μια παρέα μετά από κάθε ποδοσφαιρική αναμέτρηση.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 25ου Φεστιβάλ σταφίδας 2022, που μόλις ξεκινά.

Ο Σύλλογος θα διαθέτει νερά-αναψυκτικά για όλους τους παρευρισκόμενους.

Saitis Home Έπιπλα