ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου "Ραγιάς, μέρες και νύχτες 1821", την Κυριακή στο Αίγιο

Μάϊος της άνοιξης για το Χορευτικό Όμιλο Καμαρών με δυναμικό ξεκίνημα σειράς εκδηλώσεων, παραστάσεων και δράσεων.

Κυρίαρχη εκδήλωση για το μήνα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του πολυβραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου «Ραγιάς, μέρες και νύχτες 1821». Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 22 Μάη, ώρα 11.30 το πρωί, στο Πολύκεντρο θέατρο στο Αίγιο (Μυρτιά, οδός Ψαρών) με την σημαντική συνεργασία του ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιάλειας, της δημοτική βιβλιοθήκη «Γεώργιος Παναγόπουλος», των εκδόσεων Ψυχογιός και του bookshop-cafe Coboo. Για το ιστορικό μυθιστόρημα θα μιλήσει ο συγγραφέας και ο Γιώργος Γεωργόπουλος (φιλόλογος, πρόεδρος του συνδέσμου φιλολόγων Αιγιαλείας-Καλαβρύτων). Την αφήγηση αποσπασμάτων θα έχουν η –συμπολίτισσα- ηθοποιός Ντόρα Μακρυγιάννη και ο εκπαιδευτικός Βασίλης Λάγιος. Επίσης, θα συμμετέχει 4μελής παραδοσιακή ορχήστρα (Φάνης Φωτόπουλος: κλαρίνο, Γιάννης Οικονόμου: βιολί, Ελένη Παπαπροκοπίου: λαούτο, Παναγιώτης Στούρας: ακορντεόν) καθώς και ομάδα χορευτών-χορευτριών του Χ.Ο.Κ. αποδίδοντας ιστορικά τραγούδια από περιοχές της Πελοποννήσου στις οποίες αναφέρεται το βιβλίο ενώ θα ακουστούν και τραγούδια με στίχους από το 1821. Στο χώρο της εκδήλωσης, θα διατίθενται βιβλία του Γιάννη Καλπούζου από το bookshop-cafe Coboo. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι: café Momento, Κουρείον Β. Τσεκούρας, Οπωροκηπευτικά «Το Μανάβικο», «Αλμύρα» παραλία Ελαιώνα, Αρτοποιείο Τηλιγάδης, «Αν» παραλία Τέμενης, «Λέλα» παιδικά υποδήματα, Φάκος-Χριστόπουλος (energylines – Gasline group), «Αστεροειδής» βότανα-μπαχαρικά, Manolia, «Στη… Λαδόκολλα». Χορηγός επικοινωνίας το Ράδιο Αίγιο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ στο τέλος ο συγγραφέας θα υπογράψει βιβλία και θα συζητήσει με το κοινό.

Η πρώτη χρονικά εκδήλωση ήταν η εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο για τα παιδιά του εφηβικού τμήματος του συλλόγου με τη ξενάγηση, συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και σε παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του συλλόγου έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία οργάνωση εκδηλώσεων και παραστάσεων για τους επόμενους μήνες, δίνοντας πολιτιστική ώθηση στην περιοχή μετά από 21/2 χρόνια. Στα τέλη Ιουνίου θα γίνει μια μικρή γιορτή λήξης όπου θα παρουσιαστεί ένα μέρος της δουλειάς που γίνεται σε όλα τμήματα (εφηβικά, ενηλίκων και παραστάσεων) κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ωστόσο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η θεματική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου από το Χορευτικό Όμιλο Καμαρών με τη συμμετοχή και συνεργασία της παραδοσιακής ορχήστρας «ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ» ενώ συζητείται και η συμμετοχή σε παράσταση τον Αύγουστο με μια ακόμα παραδοσιακή ορχήστρα.

Saitis Home Έπιπλα