ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Παρουσίαση βιβλίου και cd "Κωστής Παλαμάς-Οι Μούσες που αγάπησα" την Τετάρτη 4 Μαΐου στην Αθήνα

Στην κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στην Αθήνα θα παρουσιαστεί την Τετάρτη, 4 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. το βιβλίο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου «Κωστής Παλαμάς –οι μούσες που αγάπησα» και το cd με τον ομώνυμο τίτλο με τη μελοποιημένη ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά από τον Σάκη Παπαδημητρίου.
Η παρουσίαση στον χώρο αυτό έχει μια ιδιαίτερη σημασία καθώς ο Παρνασσός έχει συνδεθεί άρρηκτα με το όνομα του σπουδαίου ποιητή.

Για τον ερωτικό Παλαμά θα μιλήσει ο κύριος Κωνσταντίνος Κασίνης, ομότιμος Καθηγητής της Μεταβυζαντινής και Νεότερης Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γραμματέας του Ιδρύματος Κωστή Παλαμά. Χαιρετισμό θα απευθύνει η καθηγήτρια και πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ κυρία Αναστασία Γεωργάκη.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα ερμηνεύσει ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος μαζί με την Έλενα Λεώνη θα τραγουδήσουν τα μελοποιημένα ποιήματα του Κωστή Παλαμά. Θα τους συνοδεύσει μουσικό κουαρτέτο που αποτελείται από τις Ιώ Κυριακίδη στο πιάνο, Βικτώρια Κυριακίδη στο φλάουτο, Αριέτα Σαϊτά στο βιολί Μιρέλλα Ρούτσι στο τσέλο. Στην παρουσίαση συμμετέχει η ηθοποιός-χορεύτρια Ευγενία Λιάκου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Saitis Home Έπιπλα