ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η Φιλαρμονική Αιγείρας απαντά στον πρόεδρο του ΝΠΔΔ: "Λυπηρό να μην στηρίζετε το δικό σας σωματείο και να μην πράττετε τα νόμιμα και δέοντα"

Ύστερα από την ανακοίνωση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας ‘’Ιωάννης Κοκονέτσης΄΄ και με αφορμή την απάντηση του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Αιγιαλείας στην εφημερίδα ‘’ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ΄΄, η Φιλαρμονική με στόχο την διαφάνεια των γεγονότων αναφέρει :

"Αξιότιμε πρόεδρε του Ν.Π.Δ.Δ ,είναι πλέον κατανοητό, ότι βλέπετε το δέντρο και όχι το δάσος .

Σας έχουμε αναφέρει συγκεκριμένα προβλήματα στο σύνολο τους  , εκ των οποίων αναγνωρίσατε μόνο τα δυο !

Ίσως είναι λυπηρό να μην μπορείτε να στηρίξετε την άποψη σας δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζετε την νόμιμη  διαδικασία πρόσληψης ενός αρχιμουσικού, για την οποία δεν έχετε δώσει και την δέουσα σημασία όπως αναφέρατε .

Αναρωτιόμαστε λοιπόν,  αν δεν γνωρίζει ο ίδιος ο  πρόεδρος, τότε ποιος  θα έπρεπε ;

Διότι προσπαθήσαμε να έρθουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο σε επικοινωνία μαζί σας (τηλεφωνική επικοινωνία, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και συνάντηση δια ζώσης που είχατε με τον Αρχιμουσικό) ο οποίος επισήμανε τα προβλήματα που υπάρχουν, τόσο στους υπαλλήλους του Ν.ΠΔ.Δ, όσο και σε εσάς προσωπικά .

Επίσης ο Αρχιμουσικός μας ενημέρωσε ότι στις προσωπικές σας συναντήσεις, είχε στην κατοχή του στοιχεία από αντίστοιχους φορείς σε διαφορετικούς Δήμους από τον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ , σαν παράδειγμα για την δημιουργία μιας παρόμοιας , νόμιμης κατάστασης . Όσον αφορά το θέμα πρόσληψης στα ΚΔΑΠ σε διαφορετική ανακοίνωση  σας, ο Αρχιμουσικός διεκδίκησε την θέση , ενημερώθηκε για τα καθήκοντα του για όλα τα ΚΔΑΠ τις Αιγιαλείας , και με υπεύθυνη δήλωση του αποφάσισε να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό (όχι ότι δεν προσήλθε ) καθώς υπάρχουν οι υποχρεώσεις του στην Φιλαρμονική την οποία συγκρατεί αμισθί εδώ και αρκετά χρόνια γιατί δεν μπορείτε να βρείτε  λύση , ο οργανισμός των ΚΔΑΠ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το θέμα της Φιλαρμονικής και είναι ένα άστοχο θέμα .

Επιπροσθέτως , το ίδιο ισχύει και για την αγορά αναλώσιμων υλικών που δηλώσατε .

Συμφωνούμε πως έχετε προϋπολογίσει αναλώσιμα υλικά για το νέο έτος ! μα όχι όμως για τα 2 χρόνια που βιώσαμε χωρίς την παραμικρή αγορά. Σας αναφέραμε εξίσου το πρόβλημα μαζί με όλα τα υπόλοιπα και ακόμα περιμένουμε να μας ενημερώσετε για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς των υλικών αυτών .
Δεν σας ζητήθηκαν ποτέ λοιπόν Κ. Ανδριόπουλε άσκοπα χρήματα , ούτε επιχορηγήσεις όπως συκοφαντικά προσπαθήσατε να σχολιάσετε .

Αληθοφανές παράδειγμα αποτελεί η ακύρωση της λιτανείας στους Αμπελοκήπους καθώς δεν ήρθατε ποτέ  σε επικοινωνία με τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής . Σημαντικό γεγονός ότι οι μουσικοί δεν είχαν αναλώσιμα υλικά και δεν μπόρεσαν να στηρίξουν την κατάσταση .

Ωστόσο , επιτρέψατε μάλιστα αυτοβούλως την παρουσία της Φιλαρμονικής χωρίς να γνωρίζετε την αναστολή (σε ολόκληρη την επικράτεια)κάθε είδους θρησκευτικής τελετής με την χρήση πνευστών οργάνων σύμφωνα με το ΦΕΚ/α.φ2744/παράρτημα ΙΙΙ /παράγραφος 1./σημείωση δ, σελίδα 81.

Βέβαια ίσως να μην ισχύει στην  περιοχή σας καθώς είδαμε να πραγματοποιούνται κανονικά λιτανείες με την χρήση πνευστών οργάνων όπως στις 14 -8-2021 ,χωρίς κανένα μέτρο κατά του  COVID-19 ,παρόλο που απαγορευόταν σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ/α.φ3793/παράρτημα ΙΙΙ/παράγραφος 1./σημείωση δ, σελίδα 96.

Επιπλέον για την  τελετή των Αμπελοκήπων θεωρήσατε σωστό ότι η μετακίνηση έπρεπε να γίνει με Ι.Χ. όχημα των κατοίκων παρά με μεταφορικό μέσο του Δήμου – Ν.Π.Δ.Δ .

Τίθεται εύλογα το ερώτημα , είναι νόμιμες αυτές οι κινήσεις ή έχουν κάποιον συγκεκριμένο σκοπό ; Αν συμβεί το οτιδήποτε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη ;

Ακόμα λυπηρό είναι το γεγονός που δεν έχουμε απάντηση για τα υπόλοιπα προβλήματα .

Πώς μπορεί να δουλέψει μια Φιλαρμονική χωρίς την συντήρηση στα μουσικά της όργανα ; Χωρίς να υπάρχουν εδώ και 2 χρόνια αναλώσιμα υλικά ; Χωρίς την κάλυψη μετακινήσεων;

Προσπαθήστε να στηρίξετε τα σωματεία σας και να είστε κοντά σε αυτά όπως δηλώσατε και όπως πρέπει από το νόμο , σαν την μοναδική Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου . Ευελπιστούμε σε μια άμεση επικοινωνία .

Εν κατακλείδι σας ζητήθηκε οικονομική ενίσχυση  για την ανάδειξη του  πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής από μια ερασιτεχνική ομάδα απαρτιζόμενη από παιδιά στην πλειοψηφία της , την οποία όπως αναφέρετε έχετε αμελήσει Κ. Ανδριόπουλε , και η ομάδα αυτή δεν μπορεί να συκοφαντηθεί ούτε να πολιτικοποιηθεί όπως αφήσατε να εννοηθεί στην απάντησή σας περί αντιπολιτευτικής χροιάς  . Είμαστε πολιτιστικός φορέας, όχι πολιτικός και η ιστορία μας αποτελεί την σημαντικότερη απόδειξη."

Saitis Home Έπιπλα