ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

"Συγγραφέας Φάντασμα", Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 Αυγούστου από την "Αναγέννηση" Ακράτας

Ο Πολιτιστικός σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας είναι από τους ιστορικότερους ενεργούς συλλόγους της νεώτερης Ελλάδας με αδιάλειπτη πορεία ακόμα και σε δύσκολους καιρούς. Η δράση της περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, φιλολογικές βραδιές, αφιερώματα και εξαιρετικές μουσικές εκδηλώσεις.

Η θεατρική πορεία της Ακράτας ξεκίνησε από την ιστορική αυλή του Σακελλόπουλου στην πλατεία της Ακράτας με την «Γκόλφω» του Σπυρίδωνα Περεσιάδη το 1893. Από τότε δεκάδες ήρωες πήραν σάρκα και οστά στο θεατρικό σανίδι του συλλόγου που σήμερα έχει στην ιδιοκτησία του δύο κτίρια φτιαγμένα από την αγάπη των Ακρατινών για το θέατρο και τις τέχνες. Αν και σαν σύλλογος είναι υπερήλικας, το θεατρικό τμήμα με την τακτική ανανέωση των μελών του παραμένει δραστήριο, με νεανική ορμή και ανανεωτική διάθεση.

Φέτος ήταν μια ακόμα δύσκολη χρονιά.  Στα όνειρα και τα σχέδια όμως δεν μπαίνουν όρια και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε. Έτοιμοι λοιπόν να σας παρουσιάσουμε το έργο «Συγγραφέας Φάντασμα» του David Tristram, σε μετάφραση της Μιχαέλας Αντωνίου και σκηνοθεσία του Χρήστου Ασημακόπουλου.

Τα παιδιά της θεατρικής ομάδας υπερέβαλαν εαυτόν για δεύτερη χρονιά, στηρίζοντας το Σύλλογο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Με οδηγό την άδολη αγάπη για το θέατρο και τον σύλλογο και σεβόμενοι την ιστορία του, αυτοί οι ερασιτέχνες ή καλύτερα οι «εραστές» της Τέχνης κατέθεσαν στο σανίδι ψυχή  και χρόνο που δεν περίσσευε σε κανέναν. Στις εντατικές πρόβες των τελευταίων μηνών ξεπέρασαν κάθε εμπόδιο και αναμετρηθήκαν πεισματικά με το χρόνο, την πίεση, τις δυσκολίες του κειμένου, τις απαγορεύσεις.

Το έργο παρουσιάστηκε ήδη για δύο διήμερα στην Ακράτα και θα επαναληφθεί 2-3 & 9-10 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας στο Κράθιο. Η παράσταση ξεκινά στις 9:15 και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των θεατών.

Saitis Home Έπιπλα