ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

«Λαϊκές Περιπλανήσεις» απόψε στην παραλία Συλιβαινιωτίκων Ακράτας

Με την μουσική εκδήλωση «Λαϊκές Περιπλανήσεις» συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Αχαΐα. Στην παραλία Συλιβαινιωτίκων της Ακράτας, ο χώρος στάθμευσης μετατρέπεται σε μουσική σκηνή απόψε Τρίτη 27 Ιουλίου & ώρα 21.00.

Η μουσική παράσταση είναι ένα μελωδικό κολλάζ λαϊκών τραγουδιών με αρκετές από τις «χρυσές» επιτυχίες», οι οποίες ταυτόχρονα αποτελούν παρακαταθήκη της ελληνικής μουσικής.

Η Πατρινή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» της ομώνυμης Σχολής Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων, παρακαταθήκη του Θεόδωρου Γεωργόπουλου, αναδεικνύει τις σημαντικότερες περιόδους του λαϊκού τραγουδιού, των δεκαετιών 1960 και 1970. Η 60 μελής Ορχήστρα, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεγάλα λαϊκά τραγούδια, της δεκαετίας του ’60 έως και της δεκαετίας του ’70, τραγούδια που υπογράφουν μεγάλοι μουσικοσυνθέτες, όπως οι: Μίκης Θεοδωράκης, Απόστολος Καλδάρας, Βασίλης Τσιτσάνης, Γιώργος Ζαμπέτας, Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Κατσαρός, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Στέλιος Καζαντζίδης, κ.ά.

Saitis Home Έπιπλα