ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Την Κυριακή 1η Αυγούστου η καλοκαιρινή εμφάνιση της Φιλαρμονικής Αιγίου "Ευτέρπη"

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής των μουσικών συνόλων της Φιλαρμονικής Αιγίου "Ευτέρπη" κ. Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος, ενημερώνει για την πρώτη καλοκαιρινή εμφάνιση της Φιλαρμονικής, την Κυριακή 1η Αυγούστου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο:

"Κι αυτό το καλοκαίρι ξεκινάμε τις συναυλίες μας με την ίδια χαρά, το ίδιο μεράκι, τον ίδιο ενθουσιασμό, την ίδια ικανοποίηση που σηματοδότησαν τις πρώτες μας συναυλιακές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ευχαριστούμε την ΔΗΚΕΠΑ και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κα Τσουκαλά που μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το έργο μας την Κυριακή το βράδυ 1η Αυγούστου στα Ψηλαλώνια Αιγίου, συμμετέχοντες στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού που έχουν αποκτήσει πλέον τη δική τους ταυτότητα και κάθε χρόνο προσθέτουν νέους στόχους αποδεικνύοντας πως πρόκειται για έναν θεσμό ζωντανό που συνδέει την καλλιτεχνική του αξία με ιδέες και ιδανικά.

Η μουσική μας θα ζωντανέψει αναμνήσεις ξεκινώντας από το μοναδικό κλίμα των δεκαετιών 60 και 70 και φτάνοντας ως σήμερα συντροφιά με μεγάλους Έλληνες συνθέτες: Χατζηδάκις, Θεοδωράκης, Κουγιουμτζής, Ζαμπέτας κλπ αλλά και ξένες μελωδίες από το διεθνές ρεπερτόριο και από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες.

Την Φιλαρμονική Ορχήστρα θα συνοδεύσουν οι υπέροχες φωνές της Αγγέλας Αντωνιάδη (δασκάλας του Πατραϊκού Ωδείου και σολίστ της Χορωδίας Αιγίου)  και του Αργύρη Κούκα, αναγνωρισμένου τραγουδιστή στους καλλιτεχνικούς κύκλους, με μεγάλες  συνεργασίες συνθετών όπως Σπανός, Κατσαρός, Κουγιουμτζής κ.α.

Την διεύθυνση του πρώτου μέρους θα έχει ο μαέστρος Λ. Χαραλαμπόπουλος και του δεύτερου μέρους ο νεαρός ταλαντούχος μαέστρος Αντώνης Χαραλαμπόπουλος.

Ως καλλιτεχνικός δ/ντής θα ήθελα να τονίσω ότι για τη Φιλαρμονική Αιγίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού είναι μια πρόκληση για να γινόμαστε καλύτεροι, να προσπαθούμε περισσότερο, να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και ταυτόχρονα να έχουμε τη χαρά να μοιραζόμαστε την τέχνη μας. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τραγουδιστές και τους μουσικούς μας που εργάζονται σκληρά και με μεράκι για μια επιτυχημένη εμφάνιση που θα ανοίξει ένα ακόμα παράθυρο επικοινωνίας, έναν ακόμα πολιτισμικό δρόμο για την τοπική μας κοινωνία.

Καλή αντάμωση την 1η Αυγούστου Κυριακή βράδυ στην πλατεία στα Ψηλαλώνια.


                                   Λ. Χαραλαμπόπουλος
                                  Καλλιτεχνικός Δ/ντής
                                   των μουσικών συνόλων
                                   Φιλαρμονικής Αιγίου «Ευτέρπη»  


Saitis Home Έπιπλα