ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Στοχασμός Μακρυγιάννη, χειρ Παναγιώτη Ζωγράφου" στη Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας

Παρουσία του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των φορέων και των συλλόγων του τόπου, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα τα εγκαίνια της έκθεσης "Στοχασμός Μακρυγιάννη, χειρ Παναγιώτη Ζωγράφου" που φιλοξενείται έως τις 5 Αυγούστου στη Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας.

Το υπέροχο κτίριο, ηλικίας περίπου 150 ετών, αφού επιδιορθώθηκε και αναβαθμίστηκε με τις φροντίδες του ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας, πλέον ανοίγει ξανά τις πύλες του ώστε να φιλοξενήσει την έκθεση των έργων (σε φωτογραφική απεικόνιση) του λαϊκού καλλιτέχνη Παναγιώτη Ζωγράφου, κατά επιθυμία του στρατηγού Μακρυγιάννη και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Παράλληλα, στον χώρο που λειτουργεί με τις φροντίδες των "Φίλων Στήριξης της Πινακοθήκης" και προεξάρχουσα την κα Ζωή Ψαρρού, εκτίθενται και οι μόνιμες συλλογές που αποτελούν δωρεές των κ.κ. Σιδέρη και Γιαννακόπουλου. Με σύντομες ομιλίες τους, τόσο ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος, όσο και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Ανδριόπουλος, η κα Ψαρρού και ο φιλόλογος κ. Κουμπούρας, αναφέρθηκαν με θερμά λόγια για την έκθεση, τη σημασία της και για την εν γένει προώθηση του πολιτισμού ως το κορυφαίο στοιχείο της λειτουργίας μιας κοινωνίας, τοπικής και ευρύτερης.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 5 Αυγούστου 2021, από ώρα 19:00 έως 23:00 (πλην της Δευτέρας).

 

Photos: Αν.Ευσταθίου

Saitis Home Έπιπλα