ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Την Τετάρτη τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Σοφίας Παγώνη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας

Ατομική έκθεση της εικαστικού Σοφίας Παγώνη, με καταγωγή από την Αιγείρα Αιγιαλείας, διοργανώνεται στην Ακράτα με τη στήριξη της Επιτροπής φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης «ΖΩΗ ΨΑΡΡΟΥ».

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της την Τετάρτη 12 Αυγούστου και θα διαρκέσει 15 ημέρες.

Λίγα λόγια για τη δημιουργό

Η Σοφία Παγώνη έκανε πολύπλευρες σπουδές στο χώρο του θεάματος, των εικαστικών τεχνών και δραστηριοποιείται επαγγελματικά πάνω σε αυτές.  

Είναι Ιδιοκτήτρια της Gallery «ΣΥΝ» Κέντρο συλλογικής καλλιτεχνικής δραστηριότητας, εκδότρια του μηνιαίου εικαστικού περιοδικού «ΣΥΝ». Σκηνοθετεί και υπογράφει  χορογραφίες ενώ έχει πραγματοποιήσει ατομικές  εκθέσεις ζωγραφικής  και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, καθώς και σε φεστιβάλ: ARS ELECTRONIKA/ Λιντς Αυστρίας, ART DIGITALIS / Βερολίνο και σε 3 διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης και μέσα από την ατομική της αυτή έκθεση με τίτλο «Η Ζώνη της Αφροδίτης» φιλοδοξεί να κοινωνήσει το έργο της στον τόπο της.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί προσωπική της ανθρωποκεντρική έρευνα, η οποία γίνεται μία ψυχαναλυτική διαδικασία, αυτό που ζει, αυτό που ζούμε όλοι μας σε αυτήν την εποχή.  

«Η πινελιά της ισχυρή, το χρώμα της καθαρό. Η φόρμα της, η δομή της, η ματιά της, στην βεβαιότητα της σύγχυσης και στην αβεβαιότητα της ύπαρξης. Η Σοφία Παγώνη εξερευνάει την δική της ταυτότητα και ιδέες για την γυναίκα χωρίς προκλητικές ενέργειες της σημερινής ζωής και αυτό είναι θαυμαστό» αναφέρει η  Julia Sysalova, επιμελήτρια και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Μεσογειακής Κουλτούρας.

Χώρος διεξαγωγής: Βιβλιοθήκη Συλλόγου "Αναγέννησις" & ΝΠΔΔ Δ. Αιγιάλειας, πλησίον ΚΕΠ Ακράτας- πλατεία Ελευθερίας.
Ανοικτή καθημερινά από τις 8.30-11.00 το βράδυ.

Σας περιμένουμε τηρώντας πάντα το πρωτόκολλο ασφαλείας λόγω του covid-19 (είσοδος στο χώρο με μάσκα).

Υπό την Αιγίδα του ΝΠΔΔ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ της Επιτροπής ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜ. Πινακοθήκης «ΖΩΗ ΨΑΡΡΟΥ»

Saitis Home Έπιπλα