ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

"Άλλος για το γιατρό;" - Κωμωδία η νέα θεατρική παραγωγή της "Αναγέννησης" Ακράτας, πρεμιέρα την Τετάρτη

Toc ή αλλιώς Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή. Έξι άτομα συναντώνται στην αίθουσα αναμονής ενός ψυχιάτρου, με την ελπίδα να βρουν θεραπεία.

Η ώρα περνάει, ο γιατρός καθυστερεί και οι ασθενείς αρχίζουν να γνωρίζονται μεταξύ τους. Φοβίες, τικ, πανικός, βωμολοχικά σύνδρομα και ενστικτώδεις αντιδράσεις. Οι ήρωες του έργου δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τις εμμονές τους. Διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες που διαφωνούν, συνομιλούν, συναισθάνονται αξιολογούν προσφέροντας γέλιο με σκοπό να ξορκίσουν τις δικές μας νευρώσεις. Το έργο είναι βασισμένο στο κείμενο του Ισπανού Julian Quintanilla, ο οποίος μετέφρασε το πρωτότυπο έργο  του Laurent Baffie που γράφτηκε το 2005.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» Ακράτας είναι από τους ιστορικότερους ενεργούς συλλόγους της νεώτερης Ελλάδας με αδιάλειπτη πορεία ακόμα και σε δύσκολους καιρούς. Φέτος σε μια απρόβλεπτη χρονιά, αφού  ακυρώθηκε η προγραμματισμένη παράσταση λόγω της έκτακτης κατάστασης που βιώνει η χώρα, ήρθε μια πρόταση από τα νέα παιδιά συλλόγου. Μια πρόταση ολοκληρωμένη, μια παραγωγή πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του της «Αναγέννησις».

Μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία από τα νέα παιδιά της «Αναγέννησις». Το εγχείρημα δύσκολο, επώδυνο και ιδιαίτερα απαιτητικό. Το έργο του Laurent Baffie Toc-Toc μεταφράστηκε από την Κατερίνα Τσάκωνα διασκευάστηκε και σκηνοθετήθηκε από το Χρήστο Ασημακόπουλο και με τον τίτλο «Άλλος για τον Γιατρό;» σας περιμένει για να διασκεδάσετε, να ψυχαγωγηθείτε και ίσως λίγο να αναρωτηθείτε.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Κατερίνα Τσάκωνα
Διασκευή: Χρήστος Ασημακόπουλος
Σκηνοθεσία: Χρήστος Ασημακόπουλος
Σκηνογραφία: Κατερίνα Παππά
Μουσική επιμέλεια: Όλη η ομάδα
Φωτισμοί-Σκηνικά: Γιάννης Τόλιος, Ανδρέας Σακελλαρίου
Ήχος: Γιάννης Τόλιος
Ηλεκτρονική επεξεργασία κειμένου: Βασιλεία Παπαγεωργοπούλου
Μακιγιάζ: Νατάσα Γιαννακοπούλου
Υποβολείο: Κατερίνα Λάλου

Πρόσωπα του έργου
Μανώλης : Γιώργος Ρουφογάλης
Χάρης: Φάνης Πετρόπουλος
Δάφνη: Κατερίνα Σούλη
Ιουλία: Κατερίνα Τσάκωνα
Βιβή: Βασιλεία Παπαγεωργοπούλου
Πίπης: Ανδρέας Σακελλαρίου
Βοηθός: Γεωργία Φιλιππακοπούλου

Γενική είσοδος 8 €. Εφηβικό, φοιτητικό, ανέργων 5 €.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράσταση θα επαναληφθεί την Κυριακή 2 Αυγούστου στον ίδιο χώρο, Τρίτη 11 & Τετάρτη 12 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κραθίου και Δευτέρα 17 Αυγούστου στη Σελιάνα.

Saitis Home Έπιπλα