ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Πολιτισμός και αγωγή ψυχής, το φετινό καλοκαίρι στην Αιγιάλεια (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ)

Χωρίς θεάματα, ο άρτος δεν φτάνει. Μπορεί οι εποχές να είναι ιδιαίτερα δύσκολες εν μέσω πανδημίας του Covid-19, όμως η ΔΗΚΕΠΑ δεν αφήνει τον κόσμο χωρίς την απαραίτητη ψυχαγωγία και χωρίς τροφή για σκέψη. Το μεσημέρι της Δευτέρας, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κα Μαρία Τσουκαλά "ξεδίπλωσε" το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει μουσική, κινηματογράφο, θέατρο και παραγωγές τόσο φιλοξενούμενες, όσο και ντόπιες. Αναφορά έγινε και στα "Οινοξένεια 2020" που θα ξεκινήσουν στις 16 Αυγούστου και που προσαρμόζονται φέτος στις συνθήκες και στους κανόνες για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου "Αλέκος Μέγαρης", παρών ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ. Πέτρος Βάης, ο οποίος αναφέρθηκε στη στενή και ισότιμη συνεργασία που ξεκινά από φέτος με τη ΔΗΚΕΠΑ, αρχής γενομένης από την παράσταση "Γκόλφω" που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας. Ο κ. Βάης ανέφερε πως η παράσταση αυτή πρωτοπαίχτηκε στην Πάτρα το 1895, λίγα χρόνια μετά τη συγγραφή του και συγκίνησε τότε το πατρινό κοινό, κάτι που καταγράφηκε και στις εφημερίδες της εποχής. Η "Γκόλφω", κατά τον κ. Βάη, δεν είναι ένα απλό θεατρικό ειδύλλιο αλλά ένα έργο ισάξιο με τον "Ερωτόκριτο", τον "Ρωμαίο και Ιουλιέτα" και ουσιαστικά πρόκειται για μια σύγχρονη τραγωδία. "Ως τραγωδία, η σκηνοθετική προσέγγισή μας αφήνει στο τέλος μια αισιόδοξη νότα, μέσω της Κάθαρσης που συναντάται πάντα στο αρχαίο θέατρο και στο τέλος κάθε έργου" σημείωσε ο κ. Βάης, ευχαριστώντας τη ΔΗΚΕΠΑ για την αγαστή συνεργασία.

Ακολούθως, το λόγο πήρε η κα Τσουκαλά, η οποία σημείωσε πως "η ψυχή του πολιτισμού είναι ο πολιτισμός της ψυχής" και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία "να παρουσιάζουμε δικές μας παραγωγές και όχι μόνο να κάνουμε αναπαραγωγές". "Θέλουμε να κάνουμε το κοινό όχι μόνο να ψυχαγωγείται και να διασκεδάζει αλλά και να σκέφτεται, να αξιολογεί, να επιλέγει, να αυτοβελτιώνεται" τόνισε η κα Τσουκαλά μεταξύ άλλων, προχωρώντας σε μια σύντομη παρουσίαση του προγράμματος του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2020 και των βασικότερων αξόνων του. Κάλεσε, δε, το κοινό να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, πάντα τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Saitis Home Έπιπλα