ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Από 3 έως 15 Ιουλίου τα 16α ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ από τον Σύλλογο "Ίωνες"

Για μία ακόμα φορά οι ΙΩΝΕΣ ξανάρχονται, για να χαρίσουν στους δημότες της Αιγιαλείας ένα αξέχαστο 10ήμερο με χορευτικές-μουσικές-λαογραφικές και για πρώτη φορά φέτος  γαστρονομικές αλλά αθλητικές εκδηλώσεις δίδοντας μία ιδιαίτερη διάσταση στην παραγωγή πραγματικού πολιτισμού.

Με γοργούς και αποτελεσματικούς ρυθμούς συνεχίζονται  οι προετοιμασίες από τον πολιτιστικό και μορφωτικό σύλλογο Ελίκης  ΄΄ΙΩΝΕΣ΄΄ για το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού. Όπως τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα τα τρία τελευταία, έτσι και φέτος με τα 16α Ποσειδώνια 2020 από 3/7 έως 15/7/2020.

Πού θα περιλαμβάνουν τις κάτωθι εκδηλώσεις παραγωγής πραγματικού πολιτισμού και αθλητισμού αλλά και με μεγάλη τουριστική προβολή της περιφέρειας μας και όχι μόνο, με πραγματικό και μετρήσιμο τουριστικό αποτέλεσμα και όχι με αερολογίες και ευχολόγια, είναι σίγουρο ότι οι δημότες θα απολαύσουν και θα ζήσουν μία χορευτική –μουσική και γαστρονομική πανδαισία.

Οι εκδηλώσεις που θα χαρίσουν αξέχαστες πολιτιστικές στιγμές είναι:

1. Το 16ο Παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από 3/7-9/7/2020(5 ημέρες)
2. Το 3ο Πανευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ηλικίας 10-17 ετών  από 9/7-12/7/2020(4 ημέρες)
3. Το  3ο Παγκόσμιο συνέδριο λαογραφίας & αρχαιολογίας(4/7-6/7/2020(πρωϊνές ώρες)
4. Το 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
5. Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής
6. Το διεθνές τουρνουά beach Volley  γυναικών και ανδρών
7. O 3ος Διεθνής Ελικώνιος Ποσειδώνιος ανώμαλος δρόμος 8000μ
8. Διεθνές πέρασμα φαραγγιού του Βουραϊκού   

-Το 16ο Παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών θα προσφέρει ένα ανεπανάληπτο και μοναδικό χορευτικό υπερθέαμα που θα το δημιουργήσουν τα δηλωθέντα μέχρι σήμερα 11 ξένα χορευτικά συγκροτήματα από 11 χώρες του πλανήτη ήτοι από Βραζιλία- -Ινδονησία- ECUADOR-Χιλή- Βουλγαρία-Σερβία-Ουκρανία-Βιετνάμ- Γεωργία-Λευκορωσία- Νεπάλ- Σιέρα Λεόνε και φυσικά από επιλεγμένα μέρη της Ελλάδας. Είναι σίγουρο ότι οι θεατές και οι τηλεθεατές δεν θα ξεχάσουν ποτέ τους Νοτιοαμερικάνους(Βραζιλία-Χιλή-Ecuador) με τους ξεχωριστούς και ξέφρενους χορούς, τους Bιετναμέζους και Ινδονήσιους με την Ασιατική χορευτική κουλτούρα,  τους Βαλκάνιους με τους γρήγορους και δυναμικούς χορούς των, και τους Ουκρανούς –Γεωργιανούς –Λευκορώσους με  χορούς που συναρπάζουν

Το 3ο Πανευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ηλικίας 10-17        

Μετά την μεγάλη επιτυχία του 1ου και 2ου  Πανευρωπαϊκού παιδικού Φεστιβάλ του 2018&2019 το φετινό παιδικό θα συναρπάσει πολυπληθή συγκροτήματα από Ουκρανία-Αίγυπτο-Γεωργία-Σερβία-Αρμενία-Βουλγαρία(2 συγκροτήματα) Τουρκία (2 συγκροτήματα) θα παρουσιάσουν ένα απίθανο χορευτικό θέαμα για την ηλικία τους και θα          δώσουν την ευκαιρία  στους γονείς  και παιδιά που διδάσκονται ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς να διαπιστώσουν τον βαθμό της ξένης παιδικής χορευτικής παιδείας και γιατί όχι να την συγκρίνουν με την  Ελληνική.       

Το  3ο Παγκόσμιο συνέδριο λαογραφίας-Αρχαιολογίας  4/7-6/7/2020

Με σοβαρότητα και επιστημοσύνη διοργανώνεται για τρίτη φορά στην ευρύτερη Αιγιάλεια και όχι μόνο, Παγκόσμιο Συνέδριο Λαογραφίας δομημένο σε τρεις θεματικές ενότητες που συνδυάζουν την ιστορία, την αρχαιολογία, την παράδοση, τη λαογραφία, την τέχνη.  Το κύρος του συνεδρίου επισφραγίζουν τόσο η επιστημονική επιτροπή που αποτελείται  από διακεκριμένους καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων όσο και οι ομιλητές,  καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, λαογράφοι, χορογράφοι, ειδικοί με γνώση και εμπειρία κλπ. Οι τρεις ενότητες του συνεδρίου προσδιορίζονται ως εξής: Α) Παραδοσιακός χορός ανά τον κόσμο και τους αιώνες σε συνδυασμό με παραδοσιακές στολές,  Β) Παραδοσιακή  μουσική σε συνδυασμό με τον παραδοσιακό χορό και Γ) Ταξίδι του Ιωνικού Πολιτισμού ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΙΚΗ-ΣΙΒΑΡΥ (ΙΤΑΛΙΑ)-ΕΛΤΣΕ(ΙΣΠΑΝΙΑ)..
 
1ο  ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ  (4/7-5/7/2020)
   
Το φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αιγιάλεια και όχι θα  δώσει την ευκαιρία στους δημότες της Αιγιαλείας-τουρίστες –παραθεριστές   να γνωρίζουν και να δοκιμάσουν  το καλύτερο φαγητό και τα καλύτερα εδέσματα των χωρών που συμμετέχουν συνοδεία τοπικών οίνων ή αλλοδαπών ή κάποιων άλλων, να παρακολουθήσουν  σε επίδειξη από τους ειδικούς  ΣΕΦ των χωρών ΄΄ζωντανό μαγείρεμα΄΄  και με πολλές εκπλήξεις αφού την επιμέλεια θα την έχει γνωστή Αιγιώτισσα μουσικολόγος με αστείρευτες γνώσεις πραγματικού πολιτισμού .

Ταυτόχρονα θα δώσουμε την ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες-χορευτές-χορεύτριες –   μουσικούς να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα ,με εδέσματα τοπικά και  από διάφορα μέρη της Ελλάδος αφού θα υπάρχουν και 2-3 ελληνικά περίπτερα ,’όπως και κάθε ξένη χώρα θα έχει το δικό της περίπτερο

2ο  Διεθνές   τουρνουά Beach Volley  ανδρών και γυναικών 5/7-6/7/2020
Και αυτή μοναδική και πρωτοποριακή εκδήλωση για τα χρονικά της Αιγιαλείας, αφού ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί στην Αιγιαλεία και όχι μόνο
Θα πραγματοποιηθεί στην Παραλία του Ελαιώνα  και θα συμμετάσχουν ομάδες ανδρών και γυναικών από ξένα χορευτικά συγκροτήματα ή ομάδες από τις ιδιαίτερες πατρίδες των ξένων χορευτικών

ΔΙΕΘΝΕΣ  ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ

Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει την μεγαλύτερη προβολή αυτού του χώρου που έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Πάνω από 800 ξένοι και Έλληνες χορευτές-μουσικοί-συνοδοί  από όλο τον πλανήτη και από διάφορα μέρη της Ελλάδας, εφοδιασμένοι με φωτογραφικές μηχανές-κάμερες θα αποθανατίσουν αυτό το καταπληκτικό τοπίο ,γινόμενοι τα μέσα της πραγματικής τουριστικής διαφήμισης σε όλο τον κόσμο.

Η προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης θα γίνει με προγραμματισμό-μεράκι-μεγάλη προσπάθεια με γνώμονα την τουριστική προβολή του τοπίου και την ευχαρίστηση όσων συμμετάσχουν

Σε αυτήν την προσπάθεια πιστεύουμε ότι θα έχουμε την βοήθεια αυτών που επιθυμούν την τουριστική προβολή του τοπίου παγκοσμίως.

Ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου και TV
Κάποιες από τις εκδηλώσεις μας  θα μεταδοθούν  ζωντανά μέσω διαδικτύου σε 184 χώρες του κόσμου προβάλλοντας πολιτιστικά και τουριστικά την περιοχή μας. Αυτό  θα επιτευχθεί  καθώς 184 είναι οι χώρες της παγκόσμιας οργάνωσης χορού και λαϊκής τέχνης IOV-UNESCO της οποίας μέλος είναι οι «ΙΩΝΕΣ» αλλά και πρόεδρος της IOV-GREECE είναι ο πρόεδρος του συλλόγου Σταυρόπουλος Ασημάκης αφ ενός , κάποιων τηλεοπτικών μέσων από 2-3 χώρες που θα προσκαλέσουμε αφετέρου.

Πολιτιστική προσφορά των «ΙΩΝΩΝ»
Αναμφισβήτητα οι «ΙΩΝΕΣ» μέσα από την πολυετή προσφορά τους αποτελούν έναν φωτεινό φάρο πολιτισμού στον ελληνικό χώρο με παγκόσμια αναγνώριση και αποδοχή,  συμβάλλουν στην προβολή των παραδόσεων των λαών, τη αμοιβαία γνωριμία και ανταλλαγή των εθνικών παραδόσεων, την τουριστική-πολιτιστική προώθηση της ευρύτερης περιοχής και της χώρας, ενισχύουν την τοπική οικονομία.
Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθούν αρκετοί πρέσβεις ξένων χωρών-ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ-εκπρόσωποι Υπουργείων Πολιτισμού ξένων χωρών κ.λ.π
Θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια να παρευρεθούν όλοι οι ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ που έχουν έλθει μέχρι σήμερα στις εκδηλώσεις και έχουν τιμηθεί.
Δυστυχώς σε κάποιους δεν αρέσει αυτή η πραγματικότητα  και συνεχίζοντας την πάγια τακτική τους, προσπαθούν να μειώσουν ή ματαιώσουν τις ανωτέρω εκδηλώσεις.
Τους προειδοποιούμε ότι θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Ενημερώνουμε ότι δεν παίζουμε

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

PrintEmail

\

 

Saitis Home Έπιπλα