ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Άρωμα και γεύσεις Ινδίας από την Κινηματογραφική Λέσχη και τα ΔΙΕΚ Αιγίου

Μια ξεχωριστή προβολή διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου σε μια πρωτότυπη συνεργασία με το Δημόσιο ΙΕΚ Αιγίου, με άρωμα και γεύσεις Ινδίας, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 21:30 στο δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλων»!

Η προβολή της ινδικής ταινίας «The Lunchbox» , θα συνδυαστεί με τις γεύσεις και τα μυστικά της Ινδικής Κουζίνας από το τμήμα του ΔΙΕΚ Αιγίου «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» (Chef) – Γ’ Εξάμηνο, Ομάδα «Αλάτι και Πιπέρι» - Ομάδα «Long Beach». Επίσης στην προβολή της ταινίας θα είναι παρών και ο νεαρός κινηματογραφιστής ινδικής καταγωγής,  Karan Prasher, ο οποίος θα μιλήσει για τον ινδικό κινηματογράφο και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Πληροφορίες για τον Karan Prasher: Γεννήθηκε στην Ινδία και έζησε εκεί έως και 8 ετών όταν και ήρθε στην Ελλάδα όπου και ζει μέχρι σήμερα στην Πάτρα. Είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ασχολείται με το χώρο του κινηματογράφου και της εικόνας.

Πληροφορίες ταινίας «The Lunchbox»: Η λάθος παράδοση ενός κολατσιού φέρνει σε επαφή μια παραμελημένη από τον σύζυγό της νοικοκυρά κι έναν μοναχικό –στα πρόθυρα συνταξιοδότησης– λογιστή, οι οποίοι αρχίζουν να επικοινωνούν με καθημερινά μηνύματα μέσω του «lunchbox».

Στη μαγειρική ένα λάθος συστατικό ανοίγει δρόμους για νέες γεύσεις. Στη πορεία της ζωής σου, ένα λάθος τρένο μπορεί να σε πάει στο σωστό προορισμό. Στην υπέροχη, μικρή φεστιβαλική δραμεντί του Μπάτρα, ένα λάθος delivery θα δώσει σε δύο μοναχικούς ανθρώπους την ευκαιρία να ονειρευτούν από την αρχή.

Ινδία, 2013
Σκηνοθεσία: Ριτές Μπάτρα
Πρωταγωνιστούν: Ιρφάν Καν, Νιμρότ Κόρ
Διάρκεια: 104 λεπτά

*Η γευσιγνωσία και η παρουσία της ινδικής κουζίνας θα ξεκινήσει από τις 21:00. Είσοδος για τα μέλη δωρεάν, για τα μη μέλη 4€ και 3€ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι). Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Αστική Mη Κερδοσκοπική Οργάνωση «ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ».

Saitis Home Έπιπλα