ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η πίτα της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Αιγιαλείας

Μια άκρως επιτυχημένη βραδιά, διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα «Μαργαρίτα» του ξενοδοχείου Τέλης στο Αίγιο, με την κοπή πίτας για το νέο έτος και το παραδοσιακό γλέντι που ακολούθησε, με την ορχήστρα του σπουδαίου Ηπειρώτη κλαρινίστα Σπύρου Δερδέκη και με ερμηνευτές τον Χρήστο Οικονόμου και το Δημήτρη Μπόγδο.

Η πρόεδρος του συλλόγου έκανε αναφορά στην επέτειο των 40 χρόνων από την επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου το 1980 παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για το 2020, καθώς επίσης και στην παρουσία της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας στα πολιτιστικά τεκτενόμενα της περιοχής, ευχαριστώντας θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, τους αδελφούς Αντώνη και Γιώργο Μιχαλακόπουλο για την άριστη συνεργασία καθώς επίσης και τους δωροθέτες της λαχειοφόρου από την Ήπειρο και την Αιγιάλεια.

Η βραδιά άνοιξε με τραγούδια και χορούς από διάφορες περιοχές της Ηπείρου, όπου αναδείχθηκε η μοναδικότητα της μουσικής, του ύφους και του ήθους των τραγουδιών και των χορών της Ηπείρου, ενώ η ορχήστρα απέδωσε τραγούδια από την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Καλογερόπουλος, ο κ. Βασίλειος Τούλας, πρώην Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Αιγιάλειας και ο κ. Κώστας Τσίρης πρώην Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, όπως επίσης μέλη και φίλοι του συλλόγου από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Αιγιάλειας (από Αιγείρα μέχρι Καμάρες), πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής (Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου, μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμένης, μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, μέλη Δ.Σ. του Χορευτικού Συλλόγου Καμαρών, μέλη του Τμήματος Παραδοσιακού Τραγουδιού του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας), παραβρέθηκαν σ’ αυτή και διασκέδασαν μέχρι το πρωί, απολαμβάνοντας το μουσικό ταξίδι από τον δεξιοτέχνη Σπύρο Δερδέκη και την ορχήστρα του, οι οποίοι κέρδισαν τις εντυπώσεις και χάρισαν σε όλους μια μοναδική βραδιά.

Σημειώνεται ότι η πρώτη, χρονικά, εκδήλωση για το 2020, είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα (του εξ Ιωαννίνων ή του εν Ιωαννίνοις αθλήσαντος), προστάτη του συλλόγου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγιάς Φανερωμένης Αιγίου, όπου πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία και στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές στο πνευματικό κέντρο του ως άνω Ναού, στην οποία παραβρέθηκαν πολλά μέλη της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας και φίλοι του συλλόγου.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ