ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Σύλλογος "Ίωνες" για την Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας

Από τον Σύλλογο "Ίωνες" δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

"Με αφορμή τα δελτία τύπου των ανακοινώσεων περί ίδρυσης ομοσπονδίας συλλόγων Αιγιαλείας κατά  ένα δελτίο τύπου  ή ίδρυσης ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Αιγιαλείας κατά άλλο, αλλά και των περιοδειών των πρωτεργατών της κίνησης σε φορείς του Αιγίου επισήμους  και ανεπισήμους , σημειώνουμε τα κάτωθι.
Πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθεια 8-10 συλλόγων με πολύ μικρή πολιτιστική δραστηριότητα-έως μηδενική σε συνδυασμό με την έννοια παραγωγής πραγματικού πολιτισμού ,εκτός 2-3 περιπτώσεων συλλόγων, θα είχε μεγαλύτερη πολιτιστική απήχηση και επιτυχία εάν υπήρχαν ενέργειες διαφορετικές ήτοι
- -Διαπιστώνουμε ότι   μία ομάδα συλλόγων  με  πολύ μικρή πολιτιστική δραστηριότητα ή  και μηδενική , μιας ορισμένης γεωγραφικής περιοχής,  να μην ζητούν την πολιτιστική γνώμη των 100 υπολοίπων και ίσως παραπάνω συλλόγων της Αιγιάλειας.
-Θα  έπρεπε μία τέτοια κίνηση να  μην γίνει σε ένα αφάνταστο στενό περιβάλλον χωρίς να ενημερωθούν τα πολιτιστικά σωματεία ή μεγάλος αριθμός αυτών  για την κίνηση αυτή.
- θα είχε μεγαλύτερη απήχηση και επιτυχία η κίνηση αυτή, εάν είχαν ενημερωθεί πολιτιστικοί σύλλογοι με μεγάλη πολιτιστική δραστηριότητα τουλάχιστον τα τελευταία 3 χρόνια, μεταξύ των οποίων  και ο δικός μας

Κύριοι,

Έχετε ξεκινήσει λάθος. Διότι:
1.Εφ όσον είχατε αυτή την διάθεση έπρεπε να ενημερώσετε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους σε ανοικτή συγκέντρωση και να ληφθεί η απόφαση,  δηλαδή η κίνηση να είναι προϊόν όλων των συλλόγων.όπως γίνεται στις ίδιες περιπτώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας π.χ Ομοσπονδία Ρόδου με 54 συλλόγους ,ομοσπονδία Εύβοιας ,ένωση Πολιτιστικών συλλόγων Καρδίτσας με 28 μέλη επι των 32 υπαρχόντων κ.λ.π
Εσείς τι κάνετε. Μαζευτήκατε μία ομάδα 8-10 συλλόγων διαφορετικών δραστηριοτήτων ,με μυστικοπάθεια και με ελλιπέστατη ενημέρωση των υπολοίπων πολιτιστικών φορέων ,πιστεύοντας ότι θα εκπροσωπήσετε το σύνολο των πολιτιστικών φορέων όλης της Αιγιάλειας .Είναι δυνατόν?
2. Έχετε κάνει λάθος στην ονομασία της κίνησής σας. Θα γελάει όλη η Ελλάδα με την ονομασία ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που θα αποτελείται από 8-10 συλλόγους διαφόρων μορφών. Μία ονομασία ΕΝΩΣΗ ………   θα ήταν η πιο ενδεδειγμένη, όπως υπάρχουν και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας
Ανακοινώστε σε ποια πόλη της Ελλάδας υπάρχει ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ με τόσα μέλη. Μήπως όμως έχετε παραινέσεις από την πρόσφατο συνάντηση της Κισάμου όπου συναντήθηκαν λίγες ενώσεις και 2 ομοσπονδίες?
3. Μεταξύ των άλλων  σκοπών που έχετε ανακοινώσει είναι η λήψη επιχορηγήσεων. Φυσικά ζείτε σε άλλο πλανήτη ή σε άλλο κόσμο εάν νομίζετε ότι θα ανοίξουν οι κρουνοί των επιχορηγήσεων για μία ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ή ΕΝΩΣΗ των 8-10 συλλόγων. Ίσως δεν γνωρίζετε τις διαδικασίες των σημερινών επιχορηγήσεων.
Ίσως όμως να έχετε πάρει και υποσχέσεις χρηματοδότησης για μελλοντικές συνεργασίες.
Όμως η θέσπιση απαλλαγής της «πολιτιστικής δουλείας» που υπάρχει για κάποιους συλλόγους με κάποια δραστηριότητα  δεχόμενοι το «καπέλωμα»  της συνδιοργάνωσης για 100-200€ θα είναι καλός σκοπός.
Τελειώνοντας προς το παρόν θέλουμε να προβούμε σε μία παραίνεση.
Την πολιτιστική δράση του συλλόγου μας με παγκόσμια απήχηση και αποδοχή ασφαλώς την γνωρίζετε. Εμείς  με αυτές τις συνθήκες δεν ενδιαφερόμαστε για αυτή την κίνηση,δεν μας αγγίζει,δεν μας αφορά, όμως  σας ευχόμαστε να πετύχει για κάποιους συλλόγους, για τους ανωτέρω λόγους αλλά και άλλους. Όμως δώστε την σωστή ορολογία  δηλ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ή ΕΝΩΣΗ, καλέστε όλους τους συλλόγους από την ανατολή μέχρι την δύση προκειμένου ,όσο είναι νωρίς,ΝΑ ΛΗΦΘΕΊ ΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ  από όλους. Έχετε σκεφτεί εάν αρχίσουν να δημιουργούν οι σύλλογοι που παραβλέψετε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ στον Πρώην δήμο ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ (είναι πολύ εύκολο) στην ΑΙΓΕΙΡΑ στην  ΑΚΡΑΤΑ στον ΝΕΟ ΕΡΙΝΕΟ-ΚΑΜΑΡΕΣ;
Ο Σύλλογός μας ΟΜΩΣ σας ενημερώνει ότι δεν θα επιτρέψει να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι μας εκπροσωπεί μία ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  των 8-10 μελών, στην οποία θα υπάρχουν και σύλλογοι διαφορετικής δραστηριότητας, δεδομένης της παγκόσμιας απήχησης και αποδοχής του πολιτιστικού μας έργου.

Εκ του συλλόγου
Ασημάκης Σταυρόπουλος
Πρόεδρος"

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ