ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Το ποίημα "Ερωτικό" του Κώστα Ουράνη, σε μελοποίηση Γιώργου Μπαμπαράκου

Τα ποιήματα που αγαπιούνται πολύ, γίνονται τραγούδια. Ο Γιώργος Μπαμπαράκος, μαέστρος της Φιλαρμονικής Καλαβρύτων, έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε μελοποίηση ποιημάτων γνωστών ποιητών, δημιουργώντας μικρές μουσικές ιστορίες γεμάτες συναισθήματα. Η τελευταία του μελοποίηση αφορά στο ποίημα "Ερωτικό" του Κώστα Ουράνη, το οποίο ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση.

Ο ίδιος ο συνθέτης αναφέρει:

"Ο Κώστας Ουράνης (1890-1953) είναι ένας από τους ποιητές -λογοτέχνες που θαυμάζω. Πολλά από τα ποιήματα του έχουν γίνει τραγούδια με ιδιαίτερη ποιότητα. Ως συνέχεια της δουλειάς μου με μελοποιημένη ποίηση (Εφταλιώτης-Το Τραγούδι Της Ταβέρνας, Λαπαθιώτης-Στο Κέντρο Το Νυχτερινό, Προσμένω Πάλι) έρχεται το ποίημα του ΕΡΩΤΙΚΟ.

Ποίημα που αγαπώ ιδιαίτερα και θα ήθελα να καταθέσω τη δική μου οπτική. Ο τρόπος για να γίνει αυτό ήταν να το κάνω τραγούδι. Έτσι έκανα την προσωπική μου ανάγνωση στον ποιητικό λόγο, τον έντυσα με μουσική και το αποτέλεσμα σας παρουσιάζω".

Το τραγούδι απέκτησε πνοή με την ερμηνεία της εξαίρετης ερμηνεύτριας Μαρίας Ρούτση. Οι εκλεκτοί φίλοι μουσικοί στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί στο δημιουργικό ταξίδι:

Σίμος Νικολόπουλος - Πόδιας,-Κιθάρα,
Κώστας Παγκόπουλος - Μπάσο,
Κώστας Καλαντζής - Πλήκτρα,
Τίμος Σπανόπουλος - Τενόρο Σαξόφωνο,
Χρήστος Παγκόπουλος - Ντραμς

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα