ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Το Fidelio φέρνει τη μουσική κοντά σε όλους!

«Όταν το 2016 τόλμησα να δημιουργήσω το Fidelio, δεν φανταζόμουν  ότι η μικρή μας πόλη θα ήταν τόσο έτοιμη για κάτι τόσο πρωτόγνωρο και επαναστατικό στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης και όχι μόνο. Ο σεβασμός στον άνθρωπο και η τοποθέτηση του σε πρώτο πλάνο αποτελεί βασικό άξονα της ύπαρξης και λειτουργίας μας», λέει η μουσικός Μαρία Καβούνη, εμπνεύστρια και δημιουργός του Fidelio.

Είναι αλήθεια ότι το Fidelio ξεδιπλώνει τη μοναδικότητά του σε κάθε του πτυχή. Ο χώρος (Στράτωνος 18, Καλλιθέα Αιγίου) είναι ιδιαίτερα φιλικός για όλους, φωτεινός και λειτουργικός, διάφανος και ζεστός, αγκαλιάζει μικρούς και μεγάλους χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ασφάλεια των παιδιών με λήψη μέτρων κυκλοφοριακής προστασίας καθώς και στην πρόσβαση και εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία. Οι εκπαιδευτικές μέθοδοι του Fidelio ανατρέπουν κάθε προϋπάρχουσα ωδειακή αντίληψη και μεθοδολογία, καθώς γίνεται εστίαση όχι στη διδασκαλία αλλά τη μάθηση, όχι στην αυθεντία του δασκάλου αλλά τη μοναδικότητα του κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.

Η οικειότητα ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους ικανοποιεί την ανάγκη του «ανήκειν» και η εκπαιδευτική διαδικασία χαρίζει στους σπουδαστές μια αξέχαστη «εμπειρία» που θέλουν όλοι να ζήσουν ξανά και ξανά.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα