ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η Ακράτα τιμά τον Γιώργο Λεφεντάριο - Μουσική εκδήλωση το Σάββατο στον πεζόδρομο Κανελλοπούλου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του ραδιοφωνικού παραγωγού και υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών Γιώργου Λεφεντάριου, η Ακράτα θυμάται και τιμά τον άνθρωπο που αγάπησε τον τόπο, πρόσφερε δίσκους της προσωπικής του συλλογής και οραματίστηκε το Ίδρυμα "Μ. Χατζιδάκις-Ν. Γκάτσος" ως κύτταρο πολιτισμού του τόπου.

Προσφέρει στο κοινό μια μοναδική μουσική βραδιά μνήμης υπό τον τίτλο "Φύσα Αεράκι... Μνήμες Γιώργου Λεφεντάριου" γεμάτη νότες και τραγούδια, που θα παρουσιαστούν στον πεζόδρομο της Κανελλοπούλου στην Ακράτα το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 9.00 μ.μ.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης υπογράφει η Φιλαρμονική Ακράτας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Χρήστου Ασημακόπουλου, η οποία θα ερμηνεύσει γνωστά αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε ενοργάνωση του αρχιμουσικού Δημήτρη Μίχαλου. Στο τραγούδι η Μαρία Γερολύμου.

Σημαντικοί άνθρωποι της μουσικής παραγωγής και της Τέχνης γενικότερα που συμπορεύτηκαν με το τιμώμενο πρόσωπο θα μοιραστούν με το κοινό μνήμες. Θα βρίσκονται στην Ακράτα οι συγγραφείς Αγαθή Δημητρούκα και Ιωάννα Καρυστιάνη, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Αχιλλέας Θεοφίλου και ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και Νομάρχης Ανατολικής Αττικής, Λεωνίδας Κουρής. Τέλος, θα παρουσιαστούν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις διάσημων ερμηνευτών που θα συνθέσουν πτυχές του τιμώμενου προσώπου. 

Την εκδήλωση με τίτλο «Φύσα αεράκι… Μνήμες Γιώργου Λεφεντάριου» διοργανώνουν οι φορείς του τόπου: η Κοινότητα Ακράτας με την Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιάλειας, την οικονομική υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. και τη χορηγία της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. και της Π.Ε.Σ.. Πρόκειται για την πρώτη μουσική εκδήλωση του πολιτιστικού καλοκαιριού στην Ακράτα.

Saitis Home Έπιπλα