ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

"Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ'ένα γλάρο να πετάει", την Τετάρτη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

Το θεατρικό τμήμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου παρουσιάζει την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 8 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του την παράσταση «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» του Λουίς Σεπούλβεδα.

Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Βαρβάρας Σεφέρη.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια ετοιμόγεννη γλαροπούλα μεταναστεύει σε πιο ζεστές περιοχές. Σε μια στάση για να ξεκουραστεί, λερώνει τα φτερά της σε μια πετρελαιοκηλίδα. Φτάνοντας στην πλησιέστερη ακτή, στο μπαλκόνι ενός σπιτιού, εμπιστεύεται το αβγό της στον γάτο Ζορμπά. Του ζητάει να της δώσει το λόγο του ότι θα κλωσήσει το αβγό, δεν θα φάει το γλαροπούλι και θα του μάθει να πετάει. O γάτος, που είναι μαύρος και χοντρός, της δίνει το λόγο της τιμής του. Μα είναι ποτέ δυνατό να μάθει ένας γάτος σε ένα γλάρο να πετάει;
Μέσα από αυτή την τρυφερή ιστορία, ο Σεπούλβεδα, μέλος της Greenpeace, γράφει για την τιμή, τη δικαιοσύνη, τη συντροφικότητα και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Καταγγέλλει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στον πλανήτη μας η ανεξέλεγκτη βιομηχανική ανάπτυξη και μας ενθαρρύνει να αγωνιστούμε για να γίνει καλύτερος και ομορφότερος αυτός ο κόσμος.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ