ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

"Ηχοδράσεις", μουσική παράσταση στο Μέγαρο για τα 50 χρόνια performing του Νίκου Τουλιάτου, σε σκηνοθεσία του αιγιώτη Γιώργου Ρούφα

Το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί στις 26 Ιανουαρίου 2019 μια σπουδαία performance με τον τίτλο "Ηχο-δράσεις", αφιερωμένη στα 50 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας του performer των κρουστών Νίκου Τουλιάτου.

Η παράσταση πραγματοποιείται σε σκηνοθεσία και επιμέλεια κειμένων του αιγιώτη ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Ρούφα και θα παρουσιάσει συνθέσεις για γκρουπ κρουστών που χορογραφούνται από τον Jimmy Kalis για κλασικό μπαλέτο, τραγούδια που έχουν χρωματίσει αυτή την πορεία. Ελεύθεροι Αυτοσχεδιασμοί-Κείμενα-Υλικά που χαρακτήρισαν 50 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας του Νίκου Τουλιάτου, ενός καλλιτεχνικού ηχητικού ταξιδιού που θα μπορούσε να εκφράσει τα συνεχή ταξίδια των ανθρώπων.
Ταξίδια αναγκαστικά, καλλιτεχνικά, υποχρεωτικά. Ταξίδια εμπειρίας και επιλογής. Ταξίδια αρωμάτων, αλλά και προσφυγιάς. Καλλιτεχνικές διαδρομές ταξιδευτών του κόσμου. Κάτω από μια γέφυρα, στην παραλία, στο πάρκο, στον σταθμό του τραίνου, στο λιμάνι, στο γκέτο, οι άνθρωποι της αναμονής, οι ταξιδιώτες της ζωής, θυμούνται, νοσταλγούν, τραγουδούν, αφηγούνται, χορεύουν, παίζουν, επικοινωνούν υπάρχουν, ελπίζουν, ζουν.

Για την παράσταση, στην οποία θα συμμετάσχουν πάνω από 60 συντελεστές (χορευτές, ηθοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές) ο Γιώργος Ρούφας σημειώνει: "Ένα ταξίδι μνήμης  με αναφορές σε πραγματικά σημεία από την ζωή του performer Νίκου Τουλιάτου. Με αφορμή την ζωή του καλλιτέχνη  που έχει συνοδεύσει, έχει ερμηνεύσει, έχει υποδυθεί ,  γινόμαστε οι ίδιοι ταξιδευτές  της προσμονής. Ζωντανή Μουσική κρουστών, υποκριτική δράσης  με ηθοποιούς, σε συνδυασμό με ένα υπέροχο σχήμα κλασικού μπαλέτου  που για πρώτη φόρα χορεύουν συνθέσεις του Νίκου Τουλιάτου.  Η επιλογή των κειμένων και των εικόνων, εμπεριέχουν το στοιχειό της πολυδιάστατης προσωπικότητας του. Ακολουθώντας το τυχαίο και συνεχώς πειραματιζόμενος με το άγνωστο αναζητώ την απλότητα και την αρμονία. Εάν κάτι γίνει προσωπικό, αποκτά οικουμενικότητα. Γιατί το μεγαλύτερο μάθημα του Νίκου δεν είναι το πώς να παραμένεις νέος, δεν είναι πώς θα γίνεις καλύτερος μουσικός, δεν είναι πώς θα ξεχωρίσεις από τον κόσμο. Είναι το πώς θα είσαι ο εαυτός σου".

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα