ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Παρουσιάζεται στο Αίγιο το βιβλίο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου "Κάποτε στο Αίγιο- Ιστορίες του Μεσοπολέμου"

Στο ιστορικό καφενείο του «Βύρωνα», την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ., θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου με τίτλο «Κάποτε στο Αίγιο», που κυκλοφορεί από τις εκδ. Ηδύφωνο.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που  περιλαμβάνει 15 διηγήματα βασισμένα σε αληθινές ιστορίες, όπου με σκηνικό το Αίγιο του μεσοπολέμου και με φόντο την κοινωνικοοικονομική και πολιτική κατάσταση της εποχής πλέκεται η ζωή των ηρώων.  Κεντρικός άξονας όλων των διηγημάτων είναι η σταφίδα, η οποία καθορίζει και διαμορφώνει τη ζωή όλων. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας, Μαρία Ψάχου, η φιλόλογος-κριτικός λογοτεχνίας Βάνα Μπεντεβή και η φιλόλογος, πρόεδρος της θεατρικής Έκφρασης Αιγίου, Βαρβάρα Σεφέρη. Αποσπάσματα του βιβλίου θα δραματοποιήσουν μέλη της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου και της Θεατρικής ομάδας Αποφοίτων, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα της εποχής. Την παρουσίαση θα πλαισιώσει μουσικά ο συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου με δικές του συνθέσεις και τραγούδια της εποχής του μεσοπολέμου. Στο τραγούδι θα είναι η Έλενα Παπαδημητρίου.

Ας ταξιδέψουμε στο Αίγιο την εποχή του Μεσοπολέμου με εικόνες, ιστορίες, τραγούδια της εποχής… λικέρ και γλυκό του κουταλιού!

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα