ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Εκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου Δημάρχου Αιγίου Γεωργίου Παναγόπουλου, από την ΙΛΕΑ, τη Φιλαρμονική Αιγίου και πλήθος άλλων φορέων

Η ΙΛΕΑ, σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Αιγίου και τη συμμετοχή πολλών άλλων φορέων (Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Τοπικό Ιστορικό Αρχείο, Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Αιγιαλείας, Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου), διοργανώνει μεγαλειώδη εκδήλωση, προς τιμή και μνήμη του αειμνήστου Δημάρχου Αιγίου και ιστορικού συγγραφέα Γεωργίου Παναγόπουλου, καθώς συμπληρώνονται φέτος 30 χρόνια από το θάνατό του και καθιερώθηκε ως ημέρα επίσημης δημόσιας Αργίας η 26η Ιανουαρίου 1821, όραμα ζωής για τον αείμνηστο Δήμαρχο.

Η σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, ενώ στο Ιστορικό Μουσείο θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφικού υλικού, του εκδοτικού έργου αλλά και έκθεση μέρους του προσωπικού ιστορικού αρχείου του Γ.Παναγόπουλου.
                          
Η Γιορτή περιλαμβάνει:

1) το πρωί:Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη Γεωργίου και Πίπης Παναγοπούλου,στον Ιερό Ναό Π.Φανερωμένης, εγκαίνια έκθεσης ιστορικού  αρχείου Γεωργίου Παναγόπουλου στο Δημοτικό Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου (Δεσποτοπούλων 2) ,με σύντομη αναφορά από την κ.Ρίτα Καραφωτιά.

2) Πανηγυρική εκδήλωση, με κεντρική ομιλία από τον Δ/ντή του Β΄Λυκείου Αιγίου και ειδ.Γραμματέα της ΙΛΕΑ Δρ.κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, με θέμα: «Γεώργιος Παναγόπουλος: πολιτικός ή διανοούμενος;».

Ενώ η Φιλαρμονική υπό τη διεύθυνση Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου και Αντώνη Χαραλαμπόπουλου, θα καλύψει μουσικά το πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει και χαιρετισμούς από τους συμμετέχοντες φορείς.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και του Δήμου Αιγιάλειας και θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό κινηματοθέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 ώρα 6,30 μ.μ..

Saitis Home Έπιπλα