ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Γεμάτος ο Νοέμβριος για τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου

Στις 4 Νοεμβρίου 2018 Κυριακή, ενήλικες διαφόρων τμημάτων θα εκδράμουν στην Αθήνα για να επισκεφθούν το μουσείο της Ακροπόλεως με ξεναγό.

Θεωρήθηκε απαραίτητος ο ξεναγός σε ένα από τα καλλίτερα Μουσεία του Κόσμου, για να εξηγήσει την ιστορία όλων των εκθεμάτων. Μπορεί ο καθένας να προτείνει σε όποιον ενδιαφέρεται να ακολουθήσει. Αρκεί να το δηλώσει σε ώρες λειτουργίας του Ομίλου καθημερινά 19.00 – 22.30, την Παρασκευή μέχρι 23.30 και το Σάββατο 09.30 – 11.30. Μετά την ξενάγηση στο Μουσείο, οι εκδρομείς  θα έχουν ένα δίωρο για να επισκεφθούν τα στενά της Πλάκας και να γευματίσουν. Ακολούθως με τα πόδια θα περάσουν από το Ζάππειο και α θα κατευθυνθούν προς το καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.  Ή θα επισκεφθούν το ίδρυμα Νιάρχου και αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θα ψηφίσουν οι περισσότεροι. Το εισιτήριο του λεωφορείου, η αμοιβή ξεναγού και η είσοδος στο Μουσείο θα στοιχίσει 18 eurοs.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018  δύο τμήματα του Χορευτικού , οι ενήλικες Νησιώτες και οι Στεριανοί, στις 11.30 θα παρουσιάσουν πρόγραμμα χορών στην μεγάλη σύναξη που γίνεται στην Παρασκευή στην γιορτή του τσίπουρου. Θα προηγηθούν χοροί κυρίως Μυτιλήνης  και θα ακολουθήσουν στεριανοί χοροί για να προετοιμάσουν τους θεατές για το μεγάλο γλέντι που θα ακολουθήσει. Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει την επομένη Κυριακή 18 Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή στις 23 Νοεμβρίου, Στεριανοί γύρω στις 12.00 θα αναχωρήσουν για πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, θα καταλύσουν σε Ξενοδοχείο αφού δειπνήσουν. Την επομένη 24/11 θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα της πόλης και το βράδυ θα παρουσιάσουν πρόγραμμα 30΄λεπτών με ζωντανή τοπική ορχήστρα που θα επιβαρύνει τους οργανωτές.  Στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν πρόγραμμα άλλα τρία χορευτικά. Την Κυριακή 24/11/2018 το απόγευμα θα είναι στο Αίγιο.

 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Προτάσεις από το εξωτερικό για την παρουσία του Χορευτικού σε διεθνή ή και σε παγκόσμια Festivals έλθει και από Τουρκία και από το κράτος των Σκοπίων.  Σοβαρότερα δε είναι αυτά που έχουν έλθει μέχρι στιγμής από τις εξής χώρες:   1. Ουκρανία ( παιδικό ) από 1 – 8 Μαϊου 2019. Για 26 άτομα. 2. Από Αμερική 17 – 29 Ιουλίου 2019. Για 30 άτομα παρέχεται φιλοξενία σε hostel και διατροφή . 3. Από Σλοβενία 06 – 10 Σεπτεμβρίου 2019 για 30 άτομα, 16 – 45 ετών. Παρέχεται διαμονή σε φοιτητικό hostel και διατροφή. 4. Βέλγιο από festival  που έχει ξαναπάει προ ετών ο Όμιλος . Γιορτάζουν τα 50 χρόνια τους και επιθυμούν να έχουν στις γιορτές τους , χορευτικά που έχουν φιλοξενηθεί και έχουν διακριθεί. Προσφέρουν διαμονή σε οικογένειες. 5.  Πορτογαλία 02 – 12  Αυγούστου 2019 για 30 άτομα.   Γνωστή Γερμανίδα ( ατζέντης ) έχει στείλει στον Όμιλο festivals : από Βραζιλία Sorocaba  – Η.Π.Α. Seattle –  Η.Π.Α. San Francιsco – Μαρόκο Marakesh – Γερμανία Cottingen – Ουζμπεκιστάν Bukhara/Tashkent/Surhondaryo/Samarkand – Γερμανία Ηannover – Αργεντινή Buenos Aires – Πορτογαλία Oporto – Bραζιλία Sao Paolo – Γερμανία Dusseldorf  κ.λ.π.   Είναι βεβαίως πολύ νωρίς αλλά το Δ.Σ. μαζί με τους Γυμναστές θα αποφασίσει , αφού όμως πρώτα ερωτηθούν ( κυρίως για τα οικονομικά ) οι χορευτές.

Saitis Home Έπιπλα