ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

"Αριστοφ-Οινιάδα": Μια σπουδαία κεφάτη παράσταση για τη λήξη των φετινών "Οινοξενείων", την Κυριακή στο Υπαίθριο Θέατρο "Γ.Παππάς"

Μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή παρουσιάζεται στην τελετή λήξης των φετινών Οινοξενείων, την Κυριακή 26 Αυγούστου στο θέατρο «Γιώργος Παππάς», με ώρα έναρξης 9 μ.μ.

Πρόκειται για την παράσταση με τον χαρακτηριστικό τίτλο "ΑριστοφΟινιάδα" όπου ο λόγος του Αριστοφάνη για το κρασί μέσα από τις κωμωδίες Αχαρνείς, Ιππείς, Λυσιστράτη και Εκκλησιάζουσες εμπλέκεται με αρχαία λυρική ποίηση αλλά και παραδοσιακά και σύγχρονα έντεχνα ελληνικά τραγούδια. Περισσότεροι από 50 συντελεστές από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης συμμετέχουν στην παράσταση, όπου το κείμενο έχει γράψει η Μαρία Παναγιωτακοπούλου και τη μουσική σύνθεση και επιμέλεια έχει ο Σάκης Παπαδημητρίου.

Η Μαρία Παναγιωτακοπούλου, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ένας αριστοφανικός ήρωας, εκφραστής και υμνητής της ζωής, εμφανίζεται μετά από χιλιάδες χρόνια και διατρέχοντας τις κωμωδίες του Αριστοφάνη, που κάνουν αναφορά στο κρασί, έρχεται να μας θυμίσει τα αγαθά της ζωής, που πολλές φορές λησμονάμε, το γέλιο, το τραγούδι, το γλέντι και τη χαρά ,που αποτελούν για τον άνθρωπο όπλα ζωής. Παράλληλα όμως έρχεται να μας ταρακουνήσει σαρκάζοντας και γελοιοποιώντας θέματα πολιτικά και κοινωνικά και καθώς στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της εποχής του, μας αποδεικνύει πόσο επίκαιρος και ουσιαστικός είναι ο λόγος του Αριστοφάνη".

Στην παράσταση συμμετέχουν μέλη από: Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου-Ηδύφωνο, Θεατρική Έκφραση Αιγίου (Θ.Ε.Α), Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων, Θεατρική Ομάδα «Μονόλογοι», Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, Γυναικεία Χορωδία παραδοσιακής μουσικής, Σχολή Χορού Salon de ballet.

Στο τραγούδι συμμετέχει η εξαιρετική ερμηνεύτρια Λιζέτα Καλημέρη την οποία συνοδεύουν οι εξής δεξιοτέχνες μουσικοί που αποτελούν το μουσικό σύνολο ΗΔΥΦΩΝΟ.

Γιώργος Αναστασόπουλος: πιάνο
Μανόλης Κόττορος: βιολί
Νίνο Κιτάνι: πνευστά
Βαγγελης Μακρυγιώργος: κρουστά
Χάρης Πεγιάζης: κοντραμπάσο
Σάκης Παπαδημητρίου: κιθάρα-λαούτο

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα