ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η βροχή ανέβαλλε την έναρξη των "Οινοξένεια 2018" - Την Κυριακή μεταφέρεται η γιορτή και η συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο νέο λιμάνι Αιγίου

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος για να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η τελετή έναρξης της φετινής διοργάνωσης "Οινοξένεια 2018" το βράδυ της Πέμπτης και έτσι για πρώτη φορά στα 6 χρόνια του θεσμού, η διοργανώτρια ΔΗΚΕΠΑ αναγκάστηκε να αναβάλει (και ευτυχώς όχι να ακυρώσει) τη σειρά εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί κατά μήκος της λιμενικής ζώνης του Αιγίου, με αποκορύφωμα τη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο νέο λιμάνι. Τελικά, η γιορτή, όπως ήδη έχει αναγραφεί στη σελίδα Facebook της ΔΗΚΕΠΑ, θα πραγματοποιηθεί όπως είχε σχεδιαστεί την Κυριακή 19 Αυγούστου και ευτυχώς οι προβλέψεις του καιρού είναι ευοίωνες!

Η γιορτή θα ξεκινήσει από τις 19:30, στη σταφιδαποθήκη Α. Πετρόπουλου, (Τσίτσα) με εργαστήριο παιδικής δημιουργίας και γνώσης με θέμα τα Οινοξένεια, τη σταφίδα και το αμπέλι. Στις υπέροχες σταφιδαποθήκες, που θα ανοίξουν τις πύλες τους προς το κοινό ύστερα από 100 και πλέον χρόνια, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να «ταξιδέψει» στο παρελθόν μέσα από την εικαστική ηχητική εγκατάσταση μικτής τεχνικής με τίτλο «Προσοχή εις την Ποιότηταν...» του εικαστικού Βασιλή Ψαρρά με εννοιολογική αφετηρία την μάκινα ως μηχανή γεύσης και πολιτισμού.

Παράλληλα οι πρωταγωνιστές των Οινοξενείων - τα οινοποιεία - θα υποδέχονται το κοινό για παρουσίαση των οίνων τους και γευσιγνωσία, παραταγμένα κατά μήκος της γραφικής παραλιακής ζώνης του Αιγίου (ανάπλαση). Μέσα στη διαδρομή προς το νέο λιμάνι θα υπάρχει η «γωνιά της σταφίδας» από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.) καθώς και «γευστικές στάσεις» με εδέσματα από σταφίδα φτιαγμένα από τα αρτοποιεία της πόλης.

Η κορύφωση της περιήγησης θα γίνει στο χώρο του νέου λιμανιού στις 22:00 με συναυλία από τη μοναδική ερμηνεύτρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Κατά τα άλλα, το πρόγραμμα του θεσμού συνεχίζεται όπως έχει προγραμματιστεί. Περισσότερα στην ιστοσελίδα www.oinoxeneia.gr και στο Facebook.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ