ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Σε Αιγείρα και Πρέβεζα οι δύο τελευταίες φετινές συναυλίες για τη Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "Ιωάννης Κοκονέτσης"

Mε δύο συναυλίες αποχαιρέτησε την φετινή χρονιά η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας ''Ιωάννης Κοκονέτσης΄΄.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής 10 Αυγούστου, μικροί και μεγάλοι φίλοι της Φιλαρμονικής συνέρρευσαν στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν Αγίου Παντελεήμονος Αιγείρας, για να απολαύσουν το μουσικό πρόγραμμα της Φιλαρμονικής.

Το πρόγραμμα αναφερόταν, κατά βάση, στον ξένο κινηματογράφο, με εξαίρεση τα δύο τελευταία κομμάτια της Φιλαρμονικής που προέρχονταν από το ελληνικό ρεπερτόριο. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για το γνωστό τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου ΄΄Σου μιλώ και κοκκινίζεις΄΄ σε ενοργάνωση για μπάντα από τον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Δημήτρη Μίχαλο, καθώς και το ΄΄Μια πόλη μαγική ΄΄ του Μάνου Χατζιδάκι, το οποίο αφιερώθηκε στα θύματα και στους πληγέντες συναθρώπους της καταστροφικής φωτιάς στο Μάτι.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ο αρχιμουσικός εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλα τα μέλη και στους γονείς της Φιλαρμονικής και ανέφερε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον μαέστρο κ. Χρήστο Ασημακόπουλο και στα μέλη της Φιλαρμονικής Ακράτας που βοήθησαν την μπάντα για το καλύτερο μουσικό αποτέλεσμα. Τόνισε ακόμα, την ανάγκη συνεργασίας αλλά και την στήριξη που χρειάζεται από την τοπική κοινωνία η Φιλαρμονική. Παράδειγμα στήριξης αποτελούν η ενορία, ο εφημέριος πατήρ Χαράλαμπος και το ενοριακό συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Αιγείρας, που κάθε χρόνο προσφέρουν στα παιδιά της Φιλαρμονικής ό,τι μπορούν και φέτος ανέλαβαν να τυπωθούν καλοκαιρινές μπλούζες και να καλυφθεί όλο το κόστος.

Την επόμενη μέρα, τα μέλη της Φιλαρμονικής ταξίδεψαν στην όμορφη Πρέβεζα, ύστερα από την θερμή πρόσκληση του Δήμου Πρέβεζας και ειδικότερα του αρχιμουσικού της οικείας Δημοτικής Φιλαρμονικής κ.Αντώνη Κατσαούνο. Το φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στο Λούρο, αρχικά με παρέλαση των Φιλαρμονικών που συμμετείχαν και ακολούθως με συναυλία σε έναν πανέμορφο αμφιθεατρικό χώρο. Ο αρχιμουσικός κ. Δημήτρης Μίχαλος και τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας ΄΄Ιωάννης Κοκονέτσης΄΄ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον κ. Κατσαούνο και τα μέλη της Φιλαρμονικής Πρέβεζας για την άψογη συνεργασία και τη φιλοξενία, καθώς και να εκφράσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΝΠΔΔ "Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία" του Δήμου Αιγιαλείας, για την κάλυψη της μεταφοράς στην Πρέβεζα αλλά και για την ηχητική κάλυψη των συναυλιών της Φιλαρμονικής σε Αιγές και Αιγείρα.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα