ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η Χορωδία Ενηλίκων Διακοπτού παρουσιάζει ένα διαδικτυακό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή Γιάννη Πουλόπουλου που σφράγισε με τις ερμηνείες του και τη χαρακτηριστική βελούδινη φωνή του 40 χρόνια Ελληνικού τραγουδιού.

Πόσο περήφανοι μπορούμε να νοιώθουμε σαν λαός όταν άνθρωποι άλλης κουλτούρας και εθνικότητας μεταφέρουν την γλώσσα μας, την φιλοσοφία μας στην άλλη άκρη του πλανήτη.

Στο πλαίσιο της εμψύχωσης και ψυχαγωγίας των πολιτών λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επανέρχονται από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., δωρεάν διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια μέσα από τη διαδικτυακή της πλατφόρμα και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» έθεσε υπό την αιγίδα της τέσσερις δράσεις του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗΚΕΠΑ και τις ενέταξε στο εθνικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που συντονίζει, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών μετά την Επανάσταση του 1821.

Εν όψει του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 καθώς και την  απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό, ο Δήμος Αιγιαλείας και συγκεκριμένα η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α), συνεχίζει τα «Ταξίδια Ιστορίας» μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της επιχείρησης.

Στις 26 Ιανουαρίου ολοκληρώνονται 200 χρόνια από το σημαντικό ιστορικό γεγονός που αποτέλεσε το έναυσμα του Επαναστατικού αγώνα για την ελευθερία των Ελλήνων: τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, 26-30 Ιανουαρίου 1821. Ο σπόρος του επαναστατικού αναβρασμού φυτεύτηκε εδώ, στην τότε Βοστίτσα (ετυμολογικά: η πόλη των μποστανιών και των κήπων), στο σημερινό Αίγιο.  

Στην αυγή του 2021, την χρονιά των επετειακών εορτασμών σε όλη τη χώρα για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και με την συγκυρία της  τοπικής της Εθνικής Εορτής στις 26 Ιανουαρίου για την μυστική συνέλευση της Βοστίτσας, το Αίγιο είναι η πρώτη πόλη που με εξωστρέφεια ανοίγει την αυλαία  και με την χρήση  των οπτικοακουστικικών παραγωγών, και έτσι λόγω των συγκυριών αδυναμίας τέλεσης λαμπρών εκδηλώσεων, κάθε συνδημότης αλλά και όλοι οι Έλληνες θα μπορέσουν εναλλακτικά να γίνουν κοινωνοί  με τον τόπο μας και την σημαντική του ιστορική ταυτότητα, αφού είναι το σημείο όπου πάρθηκε η απόφαση για την έναρξη της Εθνεγερσίας καθώς και η πρώτη πόλη που ελευθερώθηκε από τους Οθωμανούς.

Εν όψει του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την  Επανάσταση του 1821 καθώς και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό, ο Δήμος Αιγιαλείας και συγκεκριμένα η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α), συνεχίζει τα «Ταξίδια Ιστορίας» μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της επιχείρησης.

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος "Ίωνες", ελπίζοντας και πιστεύοντας ότι το καλοκαίρι οι υγειονομικές προϋποθέσεις εξ αιτίας του COVID-19  στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου, για την διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων θα είναι πολύ καλές, ανακοινώνει ότι  θα πραγματοποιήσει τα αναβληθέντα λόγω κορωνοϊού 16α ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ του 202 με τις κάτωθι παγκόσμιες και διεθνείς πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις:

H ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α Αιγιαλείας συνεχίζει την πλούσια πολιτιστική δράση της και τη νέα χρονιά. Οι συνθήκες μπορεί να μην επέτρεψαν τη δια ζώσης επικοινωνία αυτές τις γιορτές, όμως μέσω του διαδικτύου βρέθηκε η χρυσή τομή με τις Χριστουγεννιάτικες Διαδικτυακές εκδηλώσεις του Πάρκου των Χριστουγέννων.

Τρεις μέρες με αναγνώσεις, αφηγήσεις αλλά και παιχνίδια με το φως και τη σκιά, έρχονται online από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α! Από τις 28 έως τις 30 Δεκεμβρίου, χριστουγεννιάτικες και κινηματογραφικές ιστορίες θα κρατήσουν δημιουργική παρέα σε μικρούς και μεγάλους!

"Carol of the Bells" είναι ο τίτλος του νέου, εορταστικού τραγουδιού του Παναγιώτη Παναγάκου, στο οποίο έχει κάνει και τη διασκευή σε drum and bass ρυθμούς!

Ένα πολύ όμορφο Χριστουγεννιάτικο, διαδικτυακό ταξίδι ξεκίνησε ο αγαπημένος συγγραφέας των παιδιών Βαγγέλης Ηλιόπουλος, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων διαδικτυακών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας.

Ποδαρικό στις Χριστουγεννιάτικες διαδικτυακές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας, έκανε το ΔΙΕΚ Αιγίου με την εκπομπή «ΤΟ ΔΙΕΚ ΑΙΓΙΟΥ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» το απόγευμα της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου 2020, ξεπερνώντας τις 2.000 προβολές.

Οι ζωντανές διαδικτυακές εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αιγιαλείας ξεκινούν! Ψυχαγωγικές δράσεις για κάθε γούστο έρχονται να ζωντανέψουν το πνεύμα των Χριστουγέννων και να χαρίσουν στιγμές ξενοιασιάς σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας διοργανώνει Χριστουγεννιάτικες διαδικτυακές εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια να φέρει το κλίμα των Χριστουγέννων στο σπίτι κάθε δημότη, αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία με την πανδημία του covid 19 και τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας. Έτσι το Πάρκο των Χριστουγέννων προσαρμόζεται στις δύσκολες συνθήκες και έρχεται σπίτι!

Saitis Home Έπιπλα