ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά, από το Μουσείο Ιστορίας (και) Λαογραφίας Λόγγου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με την υποστήριξη του  Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιαλείας, τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Αιγίου και της Χορωδίας Αιγίου 1933 την Τετάρτη 29 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λόγγου και ώρα 7.30 μ.μ.

PrintEmail

Το είπαν “άλογο” γιατί μόνο ο λόγος, η ομιλία του λείπει. Ο άνθρωπος και το άλογο περπατούν, εργάζονται, αγωνίζονται, ψυχαγωγούνται παράλληλα, με έναν δεσμό από τους πιο ισχυρούς στα βάθη των αιώνων.

PrintEmail

Μια μεγάλη τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη σ’ έναν από τους τελευταίους πλανόδιους φωτογράφους της Ελλάδας συνδιοργανώνουν το 1ο και το 4ο Γυμνάσιο Αιγίου μαζί με φορείς της περιοχής.

PrintEmail

«Εαρινό Πάσχα… από του Μαγιού ως το καλοκαίρι…» η θεματική παράσταση που ετοίμασε ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών «Οι Αρχαίες Ρύπες» και θα την παρουσιάσει την Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 20.00 στην αίθουσα «Απόλλων» στις Άνω Καμάρες.

PrintEmail

Μια μοναδική εκδήλωση θα παρουσιάσει το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου στο κοινό της Αιγιάλειας, έχοντας την ευκαιρία να φιλοξενήσει τον κορυφαίο συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο, με αφορμή τη συλλεκτική έκδοση του βιβλίου «Σέρρα, η ψυχή του Πόντου» και τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

PrintEmail

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) διοργανώνει τελετή βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Πάρκου των Χριστουγέννων στο Αίγιο.

PrintEmail

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου πραγματοποιεί αφιέρωμα στο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων», τη Δευτέρα 13 Μαΐου και ώρα 21.30, με δωρεάν είσοδο για όλους.

PrintEmail

Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ 5 Μαΐου από το Σχίνο Κορινθίας όπου είχε μεταβεί μετά από τιμητική πρόσκληση του Ιδρύματος  Δαμιανού  προκειμένου να παρουσιάσει αξιόλογο μουσικό πρόγραμμα, στη Γιορτή του Τριαντάφυλλου που οργάνωσε το ίδρυμα.

PrintEmail

Η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας διοργανώνει εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας η οποία θα γίνει στις 12 Μάη ημέρα Κυριακή ώρα 8 μ.μ. στο Αργυροπούλειο θέατρο Βαλιμιτίκων.

PrintEmail

Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αναγέννησις" στην Ακράτα φιλοξενείται αυτό το Σάββατο στις 7 μ.μ. το 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ανατολικής Αιγιαλείας, σε διοργάνωση της Πολυφωνικής Χορωδίας Ανατολικής Αιγιάλειας και με τη συμμετοχή συνολικά 6 μικτών χορωδιών από όλη την Ελλάδα.

PrintEmail

Μια πολύτιμη δωρεά που θα υποστηρίξει και θα αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό το πλούσιο διδακτικό και πολιτιστικό έργο της Φιλαρμονικής Ακράτας, έρχεται από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" μετά από αίτημα του συλλόγου και βεβαίως κατόπιν συγκεκριμένης διαδικασίας και ελέγχου εκ μέρους του Ιδρύματος.

PrintEmail

Τη βραβευμένη θεατρική παράσταση «Οι καρέκλες του Ιονέσκο», θα παρουσιάσει το θέατρο Εκστάν την Κυριακή 5 Μαΐου και ώρα 21:00 στο Πολύκεντρο (Μυρτιά Αιγίου).

PrintEmail

Γιορτές για την Πρωτομαγιά ετοιμάζουν τοπικοί σύλλογοι της Αιγιάλειας, τιμώντας το έθιμο και προσκαλώντας τους φίλους να γλεντήσουν υποδεχόμενοι την άνοιξη και τις ομορφιές της.

PrintEmail

Ένα όνειρο ζωής που έμεινε στη μέση με τον πρόωρο θάνατο του αξέχαστου αγρότη και δημοτικού συμβούλου Γιάννη Σκούντζου, παίρνει πλέον σάρκα και οστά ως τιμή στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου, με όραμα και θέληση που δυστυχώς νικήθηκε από τον καρκίνο πάνω στην πιο δημιουργική του φάση.

PrintEmail

Ένα ξεχωριστό απόγευμα πέρασαν, όσοι συμμετείχαν στην «ποδηλατάδα» που διοργανώθηκε στην παραλία της Αλυκής από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αλυκής Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος», την Κυριακή 21 Απριλίου.

PrintEmail

Ένα ευχάριστο πρόγραμμα με την εμφάνισή της στο 3ο χορωδιακό φεστιβάλ Θρησκευτικής και παραδοσιακής μουσικής, υπό την αιγίδα της UNESCO και του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, χάρισε στο Τηνιακό  κοινό το Σάββατο 13 Απριλίου η χορωδία Αιγίου 1933.

PrintEmail

Μια ξεχωριστή δράση εξωστρέφειας, διοργανώνεται από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αλυκής Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος», με αφορμή το τέλος της εκπαιδευτικής έκθεσης φωτογραφίας «Αλυκή Αιγίου – Επαναπροσεγγίζοντας ένα πολύτιμο οικοσύστημα», που φιλοξενείται στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου από τις 5 μέχρι και το Σάββατο 20 Απριλίου.

PrintEmail

More Articles ...

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ