ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Τέμενης «Η Ένωση» έκλεισε τον κύκλο των παραστάσεών του με παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας για το καλοκαίρι του 2019 με την τελευταία παράσταση στο κάμπινγκ του ΟΠΑΚΕ- ΟΤΕ.

PrintEmail

«Όταν το 2016 τόλμησα να δημιουργήσω το Fidelio, δεν φανταζόμουν  ότι η μικρή μας πόλη θα ήταν τόσο έτοιμη για κάτι τόσο πρωτόγνωρο και επαναστατικό στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης και όχι μόνο. Ο σεβασμός στον άνθρωπο και η τοποθέτηση του σε πρώτο πλάνο αποτελεί βασικό άξονα της ύπαρξης και λειτουργίας μας», λέει η μουσικός Μαρία Καβούνη, εμπνεύστρια και δημιουργός του Fidelio.

PrintEmail

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου «Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου» σε εφαρμογή του άρθρου 10 του ισχύοντος καταστατικού και με απόφαση που έλαβε στην συνεδρίασή του στις 8/9/2019,

PrintEmail

Από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, γίνεται γνωστό πως για ακόμα μία χρονιά στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» (Πολυχρονιάδου 8, άνωθεν Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου) θα λειτουργήσουν οι Σχολές Βυζαντινής Αγιογραφίας και Ζωγραφικής, Βυζαντινής Μουσικής, καθώς και τα Τμήματα Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων και Γυναικείας Χορωδίας Παραδοσιακών Τραγουδιών.

PrintEmail

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας καλωσορίζοντας μικρούς και μεγάλους ανακοινώνει για μια ακόμη χρονιά την έναρξη των Χορωδιακών συνόλων και των εκπαιδευτικών τμημάτων της, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου και καθηγήτριας πιάνου Βασιλικής Νάσση, με σκοπό να αναβαθμίσει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στον τομέα του Χορωδιακού τραγουδιού αλλά και γενικότερα στον τομέα της μουσικής παιδείας παρέχοντας μοναδικές χορωδιακές εμπειρίες και μουσικές γνώσεις.

PrintEmail

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, για πέμπτη συνεχή χρονιά, θα λειτουργήσει από τις αρχές Οκτωβρίου εικαστικά εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών και μικτών υλικών, επιθυμώντας να καλλιεργήσει την καλλιτεχνική δημιουργία και την εικαστική παιδεία σε μαθητές και ενήλικες κάθε ηλικίας.

PrintEmail

Από τη Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται οι εγγραφές μαθητών στη Φιλαρμονική Ακράτας, στα τμήματα εκμάθησης οργάνων, θεωρητικών, χορωδίας, καθώς και κιθάρας, πιάνου, πνευστών και drums, με τα μαθήματα να παραδίδονται από πτυχιούχους καθηγητές.

PrintEmail

Το Σάββατο 31 Αυγούστου στην ασφυκτικά γεμάτη παραλία της Νικήτης Χαλκιδικής από 'Ελληνες και τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων, φιλαρμονικές με διαφορετικό ύφος, διαφορετικό ρεπερτόριο και διαφορετικό ήχο, πρόσφεραν μια καταπληκτική και υπέροχη μουσική βραδιά.

PrintEmail

Ο θεσμός Οινοξένεια – Τοπία και Γεύσεις της Αιγιάλειας ολοκλήρωσε το 7ο ταξίδι του, το οποίο φέτος κράτησε από τις 18 έως και τις 30 Αυγούστου. «Η Δική Μας Θάλασσα», ο Κορινθιακός Κόλπος και η ευεργετική του επίδραση στην Αιγιάλεια, ήταν η φετινή θεματική του θεσμού που ένωσε αρμονικά για άλλη μια φορά, τους ποιοτικούς οίνους της περιοχής, την τοπική γαστρονομία και τον πολιτισμό.

PrintEmail

Με τη σκοτεινή ποίηση των Baudelaire, Rimbaud, Verlaine αλλά και το μελαγχολικό τραγούδι της Edith Piaf από το μουσικό σχήμα “la chanteuse” ξεκινά το Βήμα νέων Καλλιτεχνών του Διεθνούς φεστιβάλ Πάτρας.

PrintEmail

Η εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη του ιερού του Ελικώνειου Ποσειδώνα στα Νικολέϊκα Αιγιαλείας, θα είναι το θέμα της εκδήλωσης με τίτλο «Οίνοπας Πόντος», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Οινοξενείων – Τοπία και Γεύσεις της Αιγιάλειας, την Πέμπτη 29 Αυγούστου μετά τις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Σήμαντρον» στον Ελαιώνα Αιγίου.

PrintEmail

Η 7η διοργάνωση του θεσμού «Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας», ολοκληρώνει τη φετινή της πορεία την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς» και στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης».

PrintEmail

Ένα ξεχωριστό διήμερο εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Η θάλασσα που μας ενώνει», απόλαυσαν όσοι είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στην παραλία των Βαλιμιτίκων Αιγίου την Παρασκευή 23 Αυγούστου καθώς και στην αναβίωση του ακτοπλοϊκού δρομολογίου Αίγιο – Άγιος Νικόλαος την Κυριακή 24 Αυγούστου.

PrintEmail

«Η θάλασσα που μας ενώνει». Αυτός ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Αυγούστου στο πλαίσιο του θεσμού Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας και «ένωσε» μετά από χρόνια τις δύο απέναντι ακτές του Κορινθιακού – το Αίγιο και το γραφικό χωριό του Αγίου Νικολάου Φωκίδος.

PrintEmail

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και ο θίασός της ταξιδεύουν και αυτό το καλοκαίρι στις γειτονιές της Ελλάδας και έρχονται στο Αίγιο την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Υπαίθριο Θέατρο "Γ.Παππάς", αυτή τη φορά με το έργο: ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

PrintEmail

Τα Οινοξένεια τιμούν τη «Δική μας Θάλασσα», τον Κορινθιακό Κόλπο, που το 2018 ανακηρύχθηκε σε ζώνη natura, και είναι τόσος πολύτιμος για την Αιγιάλεια και τις παράκτιες περιοχές του.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ