ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη 1η ποδηλατική διαδρομή Αίγιο – Διακοπτό, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 125 χρόνια από τη δημιουργία του Οδοντωτού Διακοπτού – Καλαβρύτων από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας, η διαδρομή αυτή έγινε θεσμός και επιστρέφει!

Ο μαγευτικός Ηλίας Μαμαλάκης ανεβαίνει στην κορυφή του Χελμού, ανάβει φωτιά, στέλνει «μηνύματα καπνού» και ανταλλάσσει δημιουργικές μαγειρικές με τη σπουδαία Ελληνίδα μαγείρισσα Κων/να Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου που θα του απαντά από την παραλία της Πούντας στην Αιγιάλεια (έξοδος 20 της Ολυμπίας Οδού).

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρουσιάζει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εν Συρμώ – Οδοντωτός το τρένο της τέχνης που θα πραγματοποιηθούν τα Σαββατοκύριακα 21-22 και 28-29 Μαΐου.

Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως την 29η Μαΐου 1453 διοργανώνει κι εφέτος το Μουσείο Ιστορίας Λαογραφίας Λόγγου ΜΙΛΛ υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και της Ιεράς Μητροπόλεως Αιγιαλείας, σε συνεργασία με τον χορευτικό Όμιλο Αβύθου «Οι Αχαιοί» και την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Αιγίου.

Η MicroLab για 4η χρονιά διοργανώνει, φέτος, στις 28-29 Μαΐου 2022, στο ανοικτό χώρο του θεάτρου «Γεώργιος Παππάς» υπό την αιγίδα της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ., το 4oφεστιβάλ ρομποτικής και λογισμικών.

Στο πλαίσιο του εκδηλώσεων Εν Συρμώ – Οδοντωτός το τρένο της τέχνης που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας μέσω του προγράμματος Leader και σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα πραγματοποιηθεί διήμερο ανοιχτό εργαστήριο χειροτεχνίας στο σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό, το Σαββατοκύριακο 21-22 Μαΐου.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σας προσκαλεί στο Street Party που διοργανώνει στον πεζόδρομο της Ανδρέου Λόντου στο Αίγιο, με το Αθηναϊκό συγκρότημα 15 50, γνωστό για την εκρηκτική του σκηνική παρουσία και την διάθεση Party που δημιουργεί σε κάθε ζωντανή του εμφάνιση.

Με δύο νέες ταινίες συνεχίζει το πρόγραμμά του ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» από την Πέμπτη 19 Μαΐου, έχοντας παράλληλα και μια έκπληξη για τους σινεφίλ, καθώς με ένα εισιτήριο μπορείτε να παρακολουθήσετε και την απογευματινή και την βραδινή προβολή.Το μιούζικαλ "Ματίλντα" για πρώτη φορά στην πόλη μας!
Η μουσικοθεατρική ομάδα "The musicArts " του Πρότυπου ωδείου Αιγίου υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α έρχεται να μας οδηγήσει στον κόσμο του θεάτρου, του χορού και της μουσικής με έναν θίασο 50 ατόμων σε σκηνοθεσία Αγγελικής Αργυροπούλου και χορογραφίες Κατιάνας Λατάνη.

Τα τελευταία χρόνια ο Μάιος είναι ένα ξεχωριστός μήνας για το αγαπημένο τρένο της Ελλάδας, τον Οδοντωτό Διακοπτού – Καλαβρύτων, το ταξίδι του οποίου περιλαμβάνεται σε μια απ' τις δέκα καλύτερες διαδρομές στον κόσμο, σύμφωνα με τη Βρετανική Guardian.

Ο Κωστής Μαραβέγιας επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι στη Πάτρα, την Δευτέρα 6 Ιουνίου στα Παλαιά Σφαγεία, με ένα ανανεωμένο και δυνατό show, όπως παλιά, χωρίς περιορισμούς, για να μας ταξιδέψει στη μαγεία των συναυλιών που τόσο μας έλειψαν!

Η σειρά των βιβλίων “Στη Γειτονιά του Πενταγράμμου” της μουσικού Π.Ε. Δήμητρας Πίτσου σε εικονογράφηση Χριστίνας Ανδρικοπούλου, γράφτηκε με πολλή αγάπη, φαντασία και περίσσεια δημιουργικότητα για τους μικρούς αγαπητούς μαθητές που ξεκινούν τα πρώτα βήματα στη θεωρία της μουσικής.

Την Κυριακή 8 Μαΐου στις 11.30 π.μ. ο Φιλοπροοδευτικός Μορφωτικός Σύλλογος Παρασκευής πραγματοποιεί τα εγκαίνια της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο σχολείο της Κοινότητας.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα