ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ύστερα από ένα διάλειμμα 1,5 έτους εξαιτίας της πανδημίας, επιστρέφουν οι χειμερινές προβολές για την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» στο Αίγιο. Έχοντας καταρτίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με βραβευμένες ταινίες από τον παγκόσμιο και εγχώριο κινηματογράφο, ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 21:30 με την πολυβραβευμένη ταινία «Άσπρο Πάτο».

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου έλαβε χώρα η 1η Ημερίδα του Δικτύου Ποιότητας  Οινοξένεια, στον φιλόξενο χώρο του ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ Συνεδριακού Κέντρου  στην παραλία  της πόλης του  Αιγίου.
Συνεχίζει τις προβολές του ο δημοτικός κινηματογράφος «Απόλλων», υποδεχόμενος την ταινία «Ο Άνθρωπος του θεού» για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη. Μαζί με τον «Άνθρωπο του θεού», έρχεται και η εξαιρετική ταινία επιστημονικής φαντασίας “Dune” του σκηνοθέτη Ντενί Βιλνέβ. Πρεμιέρα και για την κινηματογραφική λέσχη Αιγίου τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου με την ταινία «Άσπρο Πάτο».Η Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας - «Ζωή Ψαρρού» λειτουργεί από το 2005. Περιλαμβάνει τρεις ανεκτίμητες συλλογές, που φέρουν τα ονόματα των δωρητών τους. Τη δωρεά της συντοπίτισσας Ζωής Ψαρρού, της οποίας η Πινακοθήκη είναι δημιούργημα, με έργα αντιπροσωπευτικών Ελλήνων εικαστικών.

Ύστερα από ένα διάλειμμα 1,5 έτους εξαιτίας της πανδημίας, επιστρέφουν οι χειμερινές προβολές για την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» στο Αίγιο.

 

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων (Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022) που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, μετά από σχετική πρόταση- πρωτοβουλία  του Αιγιαλέα ποιητή –λογοτέχνη κ. Αθανασίου Τρίψα,  εντάσσει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της,  τον 1ο για την περιοχή, Λογοτεχνικό - ποιητικό Διαγωνισμό. 

Οι αρχαιρεσίες της 14ης Νοεμβρίου, χαρακτηρίστηκαν από αθρόα συμμετοχή των μελών της ΙΛΕΑ -παρά τη δυσμενή συγκυρία- και ανέδειξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με εύλογη μικρή ανανέωση, καθώς το απερχόμενο Συμβούλιο ήταν άριστο.

Σημαντική από κάθε άποψη θεωρείται η εκδήλωση-ημερίδα που διοργανώνει το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, την προσεχή Κυριακή 21 Νοεμβρίου στο Πολύκεντρο συνεδριακό κέντρο, στην παραλία Αιγίου και ώρα 11.00 π.μ.

Συνεχίζει τις προβολές του ο δημοτικός κινηματογράφος «Απόλλων», υποδεχόμενος της νέα ταινία James Bond “ No time to die”, ενώ συνεχίζει η ταινία «Καλάβρυτα 1943», τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα Πέμπτη 18 έως την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου. Επιστρέφουν και τα «Χαρούμενα Σαββατοκύριακα» για τους μικρούς φίλους του κινηματογράφου με την ταινία της Disney «ΛΟΥΚΑ» και γενική είσοδο 3 ευρώ!

Ήγγικεν η ώρα! Έπειτα από ενάμιση χρόνο αβεβαιότητας, φόβου και εγκλεισμού, η πολυπόθητη στιγμή που άπαντες οι λάτρεις της έβδομης τέχνης καρτερούσαν, αποτελεί πλέον γεγονός! Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» ξεκινά και επίσημα τις προβολές του, αρχής γενομένης από αυτή την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 με την πολυαναμενόμενη ταινία «Καλάβρυτα 1943», τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Την εβδομάδα που μας πέρασε (Τετάρτη 3/11/21) πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια. Συμμετείχαν 30 μέλη του Δικτύου ,ενώ μαζί με τις νέες συμμετοχές, τα μέλη του Δικτύου ανέρχονται σε 50.

Η Χορωδία μας έχει προσκληθεί στο «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 7o ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» που διοργανώνει η ARTIVA Cultural Management & Advertising υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ  ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ  καλεί τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση, προκειμένου να διενεργηθούν οι καθορισμένες από το καταστατικό της  Αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.


Το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου ένα πρωτοπόρο  πολιτιστικό σωματείο που δραστηριοποιείται  στον χώρο της έρευνας της παρουσίασης αλλά και της διδασκαλίας της παραδοσιακής μουσικής για περισσότερα από 30 χρόνια  με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό τη φετινή χρονιά συνεχίζει τη λειτουργία του τμήματος της γυναικείας χορωδίας  παραδοσιακού τραγουδιού  «Λαλέουσα»  σε συνεργασία  με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης»  που θα διατεθεί για τον σκοπό αυτό λόγω των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε.

Το σπονδυλωτό έργο "Αχνάρια του '21 στη Δυτική Ελλάδα" παρουσιάζεται σε επτά πόλεις της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τον σηκωμό του 1821. Αποτελείται από τρία θεατρικά μονόπρακτα, ανεξάρτητα μεταξύ τους, που ζωντανεύουν μνήμες του Αγώνα στη Δυτική Ελλάδα και πλαισιώνονται από ποίηση και μουσική που γράφτηκαν για την Επανάσταση.

Το Μουσείο Ιστορίας - Λαογραφίας Λόγγου & ο Εκδοτικός Οίκος ΜΕΛΙΣΣΑ με την υποστήριξη της  ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 παρουσίασαν την περασμένη Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, το  βιβλίο : «Οικογένεια Πετµεζά: Το πολλαπλό αποτύπωµά της στο πέρασµα του χρόνου» του Στάθη Κουτρουβίδη (Εισαγωγικό σημείωμα, Βασίλης Παναγιωτόπουλος).

Η ΙΛΕΑ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα για συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Έναρξης του Εθνικού μας Αγώνα, εκπόνησε ένα συλλεκτικό ιστορικό Λεύκωμα με θέμα: «Ο Μυστικός Δείπνος στη Βοστίτσα, 26-30 Ιαν. 1821».

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα