ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούντος συμβούλου Σταύρου Καραδημητρόπουλου, έγινε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο  για την ανάδειξη των θέσεων του νέου Δ. Σ. Ομόφωνα εξελέγη πρόεδρος ο Σταύρος Καραδημητρόπουλος.

Σε σπίτια ανθρώπων που ενδιαφέρονται -πέρα από την ανάπαυλα των διακοπών τους- να επικοινωνούν, να πληροφορούνται και να μαθαίνουν, εκμεταλλευόμενοι τον ελεύθερο χρόνο τους εποικοδομητικά για τους ίδιους και για τους άλλους, πραγματοποιήθηκαν κάποιες «συναντήσεις», πολύ ενδιαφέρουσες, ακόμα και για το ευρύ κοινό…

Οι εγγραφές στην Φιλαρμονική Αιγίου «ΕΥΤΕΡΠΗ» για εκμάθηση μουσικών οργάνων (πνευστών, κρουστών, πιάνου) από διπλωματούχους μουσικούς, θα πραγματοποιούνται από Πέμπτη 01/10/2020 καθημερινά (πλην Τετάρτης) από 17:30-19:30 στο κτίριο της Φιλαρμονικής.

Το διοικητικό συμβούλιο και οι δάσκαλοι χορού, αποφάσισαν την έναρξη των μαθημάτων χορού από τις αρχές Οκτώβρη προτάσσοντας την ασφάλεια και την υγεία των χορευτών και μελών του συλλόγου.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας ανακοινώνει τον προγραμματισμό δημιουργικών εργαστηρίων χειροτεχνίας για ενήλικες, που θα συντονίζονται από την εικαστικό Μαργαρίτα Γούτου.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας καλωσορίζοντας μικρούς και μεγάλους ανακοινώνει την έναρξη των Χορωδιακών συνόλων και των εκπαιδευτικών τμημάτων της υπό τη διεύθυνση της μαέστρου και καθηγήτριας πιάνου Βασιλικής Νάσση (τηλ. 6940775988).

Αυτό το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 στις 8 το βράδυ, στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο, θα παρουσιαστεί ο θεατρικός μονόλογος «Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μία χρονιά ότι το Πρότυπο Ωδείο Αιγίου αποτελεί θεσμό στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή.Και φέτος το τμήμα προετοιμασίας για τις πανεπιστημιακές σχολές μουσικών σπουδών είχε 100% επιτυχία.

Οι Εγγραφές των σκακιστών του Αθλητικού Σκακιστικού Ομίλου Αιγίου, για το σχολικό έτος 2020-2021, θα πραγματοποιούνται από 28 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου, καθημερινά 18:00 - 20:00 στην αίθουσα του συλλόγου (Ρωμανιώλη 5, Ψηλά Αλώνια Αιγίου).

Η λήξη του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2020, ενός διαφορετικού και παράξενου αλλά και δημιουργικού και αισιόδοξου καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο Υπαίθριο Θέατρο «Γεώργιος Παππάς», την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

 

Το Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2020 μόλις ξεκίνησε! Με αφορμή και έμπνευση τη μαύρη σταφίδα και την ιστορία του τόπου, εννέα καλλιτέχνες παρουσιάζουν νέα τους έργα στη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Αίγιο.

Από 16 έως 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές μαθητών στη Φιλαρμονική Ακράτας, στα τμήματα εκμάθησης οργάνων, θεωρητικών, χορωδίας, καθώς και κιθάρας, πιάνου, πνευστών και drums, με τα μαθήματα να παραδίδονται από πτυχιούχους καθηγητές.

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων το βράδυ της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου γιόρτασε τα 65 χρόνια ενεργής παρουσίας του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, στη φιλόξενη ταβέρνα του ΚΟΥΝΑΒΗ στο Αίγιο.

Το Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2020 «Κινητικότητες / Mobilities» ξεκινά το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.00, στο κτήριο Κανελλόπουλου-Κριτσωταλάκη στο παλιό λιμάνι Αιγίου,  εγκαινιάζοντας την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Εικόνες ενός Επιπλέοντος Κόσμου». Εννέα καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Μ. Βρετανία και την Ιταλία παρουσιάζουν μια σειρά νέων έργων ψηφιακής τέχνης, κινητικών γλυπτών, performance, εγκαταστάσεων και film. Με διαφορετικές αφετηρίες, οπτικές και εκφραστικά μέσα οι καλλιτέχνες διερευνούν την έννοια της κινητικότητας στη σύγχρονη εποχή.

Saitis Home Έπιπλα