ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με  τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Αιγιαλείας – Κ.Δ.Α.Π., ακολουθώντας τις επιταγές αυτών των δύσκολων καιρών δημιουργούν δωρεάν τμήματα παιδικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης για νήπια και παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Για την ασφάλεια τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών  θα ληφθούν  όλα τα απαραίτητα μετρά προστασίας.

PrintEmail

Θερμή ήταν η υποδοχή για τη νέα πλατφόρμα του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., αφού τον πρώτο μήνα λειτουργίας της, συγκέντρωσε παραπάνω από 135.000 προβολές στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί μέσα από τις σελίδες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στα κοινωνικά δίκτυα.

PrintEmail

Από τις αρχές Απριλίου λειτουργεί η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου Αιγιαλείας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) #εκπαιδευόμαστε_σπίτι, που προστέθηκε στις υπόλοιπες πρωτοβουλίες, προστασίας και διευκόλυνσης των πολιτών, που προέβη ο Δήμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

PrintEmail

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός σύλλογος  ΄΄ΙΩΝΕΣ΄΄ θέτοντας υπερ άνω όλων την δημόσια υγεία αλλά και υπακούοντας στις οδηγίες και μέτρα που έχουν δημοσιοποιηθεί από τους αρμόδιους φορείς υγείας του κράτους εξ αιτίας του COVID

PrintEmail

Από τις αρχές Απριλίου λειτουργεί η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου Αιγιαλείας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) #εκπαιδευόμαστε_σπίτι, που προστέθηκε στις υπόλοιπες πρωτοβουλίες, προστασίας και διευκόλυνσης των πολιτών, που προέβη ο Δήμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

PrintEmail

Διακρίσεις περίμεναν και πάλι το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, με τη «Λογοτεχνική Ομάδα» του να ξεχωρίζει στον 8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης.

PrintEmail

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων εύχεται στα μέλη του, στους φίλους του, στους απανταχού Κεφαλλονίτες & Ιθακήσιους, στους Αιγιαλείς και Καλαβρυτινούς Καλή Ανάσταση.

PrintEmail

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε τη λειτουργία της, η νέα πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης: #εκπαιδευόμαστε_σπίτι, του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. το Σάββατο 11 Απριλίου.

PrintEmail

Ο περιορισμός της κυκλοφορίας για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορωνοϊού, έχει δημιουργήσει μια νέα δυσάρεστη πραγματικότητα, αφού η παραμονή στο σπίτι είναι απαραίτητη για να μείνουμε ασφαλείς.

PrintEmail

Για το διήμερο 9-10 Μαΐου μεταφέρονται οι εκδηλώσεις για τα Πρώτα Τουφέκια της Επανάστασης, που "άναψαν" στις 14 Μαρτίου 1821 στη θέση Πόρτες στο Αγρίδι της ορεινής Ακράτας (Νωνάκριδας). Η απόφαση ελήφθη από τους διοργανωτές λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε όλη τη χώρα λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορωναϊού και παράλληλα θα τιμηθεί και άλλη μία σημαντική επέτειος, αυτή της μεγάλης μάχης στο Καστράκι του χωριού Σόλος, επίσης στη Νωνάκριδα (2-3 Μαΐου 1826).

PrintEmail

O Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Αιγίου έκοψε την πίτα του στα εντευκτήριά του (Ρωμανιώλη 5 Αίγιο) την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 6.30 μ.μ., παρουσία επιστήμων, φορέων, τύπου και πλήθους κόσμου.  

PrintEmail

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, για λόγους προληπτικούς και ευθύνης, αποφάσισε να αναστείλει αυτή την εβδομάδα τις πρόβες της χορωδίας του, καθώς και την λειτουργία της βιβλιοθήκης.

PrintEmail

Σύμφωνα με τα έκτακτα προληπτικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ανακοινώνει πως ο δημοτικός κινηματογράφος «Απόλλωνας», θα παραμείνει κλειστός την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Μαρτίου.

PrintEmail

Μια ακόμη εκδήλωση του Φιλοπροοδευτικού Μορφωτικού Συλλόγου Παρασκευής, ο αποκριάτικος χορός, σημείωσε επιτυχία, παρά τις αντιξοότητες (κορωνοϊός, πένθη, κλπ). Στην αίθουσα ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, αφού ενίσχυσαν με την αγορά όλων των λαχνών τον Σύλλογο, χόρεψαν παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς «μέχρι πρωίας» με τις μουσικές επιλογές της Σίας Παπαγιαννοπούλου.

PrintEmail

Με αφορμή τη συμπλήρωση 199 χρόνων από τις πρώτες τουφεκιές του Αγώνα στις Πόρτες Αγριδίου στις 14 Μαρτίου 1821, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά σειρά εκδηλώσεων στην ορεινή Αιγιάλεια στις 21 και 22 Μαρτίου 2020, με την αρωγή φορέων της περιοχής, τοπικών κοινοτήτων και τη σφραγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακράτας «Αναγέννησις».

PrintEmail

Ο Σύλλογος της Αλυκής ΑΚΥΡΩΣΕ φέτος την εκδήλωση « ΚΟΥΛΟΥΜΑ » στην  ΑΛΥΚΗ, λόγω Υπουργικής Απόφασης (για τον κίνδυνο μετάδοσης Κορωνοϊού), όμως η Παρέα της Αλυκής ήταν εκεί, τήρησε την παράδοση και με τη βοήθεια μελών του συλλόγου Αλυκής και Χορηγών του συλλόγου, πραγματοποίησε και φέτος τα  ΚΟΥΛΟΥΜΑ στην ΑΛΥΚΗ !!!

PrintEmail

Η ταινία της Μαρίας Σβολιαντοπούλου, που συγκίνησε, προβλημάτισε και αφύπνισε το κοινό για τη νόσο του Αλτσχάιμερ ολoκλήρωσε το πρώτο «ταξίδι» της στη Βόρεια Ελλάδα με 4 επιπλέον sold out προβολές και έλαβε διθυραμβικά σχόλια σε όλες τις πόλεις που προβλήθηκε.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα