ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προ των πυλών 'επανασύνδεση' Γιώργου Παπανδρέου με ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ένα διαζύγιο που απ'ό,τι φαίνεται ποτέ δεν επικυρώθηκε, γίνεται και πάλι 'γάμος' -ή τουλάχιστον 'σύμφωνο διαβίωσης'. Μιλάμε για την προ των πυλών συνεργασία του Γιώργου Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως γράφει ο Απόστολος Βουλδής στο ειδησεογραφικό site tempo24.gr

Η σημερινή συνάντηση (3 μ.μ. Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή με την Φώφη Γεννηματά) αναμένεται να επικυρώσει την ένταξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών , ως αυτόνομου πολιτικού οργανισμού, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στα πλαίσια της ενδυνάμωσης του κεντροαριστερού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr παράλληλα με ένταξη του ΚΙΔΗΣΟ, στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είναι να «ενσωματωθούν» και ανεξάρτητοι βουλευτές , ούτως ώστε να ξεπεράσουν σε αριθμό την Χρυσή Αυγή και να γίνουν το τρίτο κόμμα του Κοινοβουλίου.

Μάλιστα γίνεται λόγος για 3 βουλευτές που οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει μαζί τους, προκειμένου να αποκτήσουν «πολιτική στέγη».

Παράλληλα, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου διοργανώνεται μεγάλη εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με κάλεσμα σε όσους διετέλεσαν στο παρελθόν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και εντεύθεν και δεν έχουν προσχωρήσει σε άλλο πολιτικό φορέα, για να ενισχύσουν το εγχείρημα της κεντροαριστεράς.

Σε επίπεδο Αχαϊας  τα στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας τα όσα θα δρομολογηθούν μετά την συνάντηση Παπανδρέου-Γεννηματά.

Πάντως αυτό που σημείωναν στελέχη του στο tempo24.gr είναι πως από την ιδρυτική διακήρυξη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ διαφαίνεται η πρόθεση για συνεργασίες , ώστε να γίνουν καταλύτης πολιτικών εξελίξεων.

Πάντα, ωστόσο, ανέφεραν με έμφαση «συνεργασίες με προγραμματικές θέσεις που θέλει να ακούσει η κοινωνία. Γιατί δεν είναι θέμα προσώπων».   

Εάν η συνεργασία ευοδωθεί τότε θα υπάρξουν και συναντήσεις σε τοπικό επίπεδο στελεχών.

PrintEmail

 

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ