ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: "Άμεση εξέταση και προτεραιότητα στην αποκατάσταση των ζημιών από τις χιονοπτώσεις"

Τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνετέλεσαν στην άμεση κήρυξη του Δήμου Αιγιαλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για χρονικό διάστημα 15 ημερών, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που κατέστρεψε μεγάλο μέρος των καλλιεργειών σε ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του αναφέρονται:

"Χάρη στις άμεσες και συντονισμένες ενέργειες μας, εγκρίθηκε, το σχετικό αίτημα του Δήμου μας και κηρύχτηκε επίσημα σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι πετύχαμε να εξεταστούν και να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και η έκτασή τους στην τοπική μας παραγωγή και στο φυτικό μας κεφάλαιο και στη συνέχεια θα επιδιωχθεί, μέσω της συνεργασίας του Δήμου μας και όλων των τοπικών φορέων, η καταβολή των αποζημιώσεων και για τις περιουσίες των συμπολιτών μας αλλά και για τις αντίστοιχες στις υποδομές δημοσίου χαρακτήρα που επλήγησαν, ευθύς μόλις διαπιστωθούν αρμοδίως όλα τα παραπάνω.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος προσωπικά, θέλουν να εκφράσουν δημόσια την ικανοποίησή τους για τη θετική αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) του δίκαιου αιτήματός μας.

Αυτό είναι το πρώτο θετικό βήμα σε θεσμικό επίπεδο και απομένει στην πράξη η υλοποίησή του, με βασική επιδίωξη την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας στην περιοχή μας.

Είναι βέβαιο ότι με τη συνεργασία και τη συμπόρευση όλων θα επιτευχθούν οι στόχοι μας, που θα αποτελέσουν μια σημαντική ανάσα για του πληγέντες αλλά και για την τοπική αγορά".

PrintEmail

 

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ