ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το ΦΕΚ των εισακτέων «κρατάει» στο Αίγιο τη Φυσικοθεραπεία αλλά η μεθόδευση για μεταφορά συνεχίζεται - Ξεσηκώνεται η πόλη

 

Το Αίγιο ξεσηκώνεται για να εμποδίσει την αναιτιολόγητη μεταφορά της έδρας της φυσικοθεραπείας στην Πάτρα.

Χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει κανένα ουσιαστικό επιχείρημα για τη μεταφορά της έδρας της σχολής, το Πανεπιστήμιο επιμένει και οι αρμόδιοι κρύβονται πίσω από αίολους ισχυρισμούς, παρά την έκδοση του ΦΕΚ που προβλέπει για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 την εισαγωγή 170 νέων φοιτητών στην Σχολή Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο!

Αναμφίβολα σήμερα η έκδοση του ΦΕΚ με την πρόβλεψη για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στη «Φυσικοθεραπεία Αιγίου» αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν έχει χαθεί. Δεδομένου όμως ότι από πλευράς Πανεπιστημίου Πάτρας συνεχίζεται η αφόρητη πίεση για να προχωρήσει η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος η πόλη δεν εφησυχάζει και ετοιμάζεται να στείλει ένα ακόμα ηχηρό «μήνυμα» έναντι της αδικίας που επιχειρείται σε βάρος της σχολής του Αιγίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου στο πλαίσιο αυτό το βράδυ της Δευτέρας 23 Μαϊου συγκαλείται σύσκεψη φορέων προκειμένου να κλιμακωθεί ο αγώνας αντίστασης κατά της κατάφορης αδικίας που επιχειρείται σε βάρος της πόλης όπως άλλωστε ομόφωνα αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Στη σύσκεψη της 23ης Μαϊου προσκαλούνται οι εκπρόσωποι των «21» φορέων που απαρτίζουν τη συντονιστική που διοργάνωσε τον περασμένο Οκτώβρη παναιγιάλειο συλλαλητήριο στη γέφυρα του Μεγανίτη, στέλνοντας ηχηρό «μήνυμα» προς πάσα κατεύθυνση, κάτι που όπως έχει φανεί μέχρι σήμερα έχει παίξει και καταλυτικό ρόλο στην καθυστέρηση της υλοποίησης του σχεδίου που επιχειρεί την μεταφορά της έδρας της φυσικοθεραπείας.

Ο αγώνας όλο αυτό το διάστημα έχει ενταθεί με συνεχείς προσπάθειες από πλευράς Δήμου και φορέων τόσο σε επίπεδο επαφών όσο και με σειρά ενεργειών σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο.

Ο αγώνας για την παραμονή της έδρας της Φυσικοθεραπείας έχει φτάσει σε οριακό σημείο με διάχυτη στην τοπική κοινωνία την άποψη ότι το Αίγιο αδικείται και στο πλαίσιο αυτό συντονίζεται νέος κύκλος κινητοποιήσεων, ενώ παράλληλα από πλευράς Δήμου προχωρούν νομικές ενέργειες (ποινικές και αστικές).

Την ίδια ώρα που δια στόματος Κεραμέως εκφράστηκε ότι «παγώνει» ο νόμος πλαίσιο για την αναδιάρθρωση του «χάρτη» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, επιχειρείται κατ`εξαίρεση υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος μόνον για το Πανεπιστήμιο της Πάτρας σε βάρος του Αιγίου χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα για την αναγκαιότητα της παραπάνω υπογραφής, πλην της ικανοποίησης του πρύτανη και συντεχνιακών συμφερόντων.

Saitis Home Έπιπλα