ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συλλαλητήριο στην Τρίγωνη Πλατεία, κατά των ελληνοαμερικανικών βάσεων και υπέρ της δημόσιας υγείας

Την Πέμπτη 12/5/22 με κάλεσμα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ, του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ και του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΝΤΡΙΝΙΑΣ) έγινε Συγκέντρωση - Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου.

Αναπτύχθηκαν τα θέματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και η εμπλοκή της Ελλάδας, από τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Γιάννη Μποδιώτη.

Επίσης παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στην Υγεία και η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αιγίου από τον γιατρό συνδικαλιστή της ΕΙΝΑ ΑΧΑΙΑΣ Χρήστο Δάβουλο.

Τέλος αποφασίστηκε να καλεστεί ο λαός και οι φορείς της Αιγιάλειας σε νέο Συλλαλητήριο την Παρασκευή 20/5/22 ώρα 19.00 στη Τρίγωνη Πλατεία με αιτήματα :

-Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!
-Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
-Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
-Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις
- Καμία υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου αλλά ενίσχυση του ώστε να καλύψει της αυξανόμενες ανάγκες της Ανατολικής Αχαΐας.
- Καμία μετακίνηση προσωπικού. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
- Άμεση άρση των τιμωριτικών αναστολών των υγειονομικών.
- Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ενίσχυση με προσωπικό και υποδομές του ΕΣΥ. Ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Saitis Home Έπιπλα