ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πώς ψήφισαν οι Αιγιαλείς στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για νέα Νομαρχιακή και Τοπική Συντονιστική Επιτροπή

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων για τις εκλογές ανάδειξης δεκαπενταμελούς νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας και πενταμελούς συντονιστικής επιτροπής Αιγιαλείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως είναι το νέο όνομα του Κινήματος και όπως εξάλλου αποφάσισαν οι χιλιάδες που προσήλθαν στις κάλπες για να τιμήσουν την όλη εκλογική διαδικασία, που χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο κ. Νίκο Ανδρουλάκη ως "συγκλονιστική συμμετοχή".

Αναλυτικά, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε το βράδυ της Κυριακής:

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους. Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας, η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας τη διαφάνεια και την αξιοκρατία». Επίσης, σημείωσε τη φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους.

«Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας», επισήμανε, εκφράζοντας αισιοδοξία για τις κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έπονται. «Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε».

Στην Αιγιάλεια προσήλθαν 1240 μέλη του Κινήματος που ψήφισαν στις δύο κάλπες που στήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου "Αλέκος Μέγαρης". Η διαδικασία ξεκίνησε στις 7 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 7 το βράδυ.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μαγκλάρας Ανδρέας 196 ψήφοι

Πλατάνου Καψάλη Χριστίνα 195 ψήφοι

Παγώνης Κωνσταντίνος 185 ψήφοι

Γεωργόπουλος Γεώργιος 150 ψήφοι

Καραθανασοπούλου Παρασκευή 144 ψήφοι

Θανασούλιας Κωνσταντίνος 118 ψήφοι

Χαντζής Κωνσταντίνος  92 ψήφοι

Βλάχος Απόστολος  43 ψήφοι

Παπαγεωργίου Δήμητρα 19 ψήφοι

Ανέστης Σπύρος 3 ψήφοι

Γερόπουλος Μιχαήλ 2 ψήφοι

Αθήτσος Νικόλαος 0 ψήφοι

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ

Έχει ενδιαφέρον να δούμε και πώς ψήφισαν οι Αιγιαλείς για Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας:

Saitis Home Έπιπλα