ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ένταση στο τοπικό ΚΙΝΑΛ για το "κόψιμο" καλπών σε Ακράτα, Τριταία, Κλειτορία και Σαγέικα - Διαμαρτυρία της απερχόμενης οργάνωσης Αιγιαλείας

Ένταση έχει προκληθεί στο τοπικό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, λίγα 24ωρα πριν από την εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου, εξαιτίας της εξαίρεσης τεσσάρων περιοχών από το στήσιμο καλπών.

Πρόκειται για την Ακράτα, την Τριταία, την Κλειτορία και τα Σαγέικα όπου είχαν στηθεί κάλπες στην αντίστοιχη προηγούμενη εκλογική διαδικασία, αλλά εξαιρέθηκαν σε αυτή μετά από επίκληση εγκυκλίου του κόμματος, βάσει της οποίας στήνεται μια κάλπη σε κάθε πρώην Καποδιστριακό Δήμο εκτός και αν κρίνεται απαραίτητο και για συγκεκριμένους λόγους να στηθεί και δεύτερη.

Ενώ στην Νομαρχιακή Επιτροπή υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η εισήγηση να στηθούν κάλπες και στις συγκεκριμένες περιοχές, στη συνέχεια η Νομαρχιακή Επιτροπή Συνεδρίου απέρριψε το αίτημα επικαλούμενη την εγκύκλιο της ΕΔΕΚΑΠ και κάνοντας λόγο για προσπάθεια προστασίας της διαδικασίας από τυχόν νοθείες.

Αυτή η εξαίρεση έχει σηκώσει στο πόδι στελέχη των αποκλεισμένων περιοχών που ισχυρίζονται ότι πρέπει να κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να μπορέσουν να ψηφίσουν με κάποιους να κάνουν λόγο ακόμη και για σκόπιμο αποκλεισμό από μερίδα στελεχών για λόγους εκλογικών ισορροπιών, βάζοντας μπροστά ως πρόσχημα τη σύσταση της ΕΔΕΚΑΠ.

Ενδεικτική είναι η αντίδραση της απερχόμενης Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Αιγιαλείας κας Μαρίας Παπαγεωργίου, η οποία με ανάρτησή της κάνει λόγο για μεθόδευση.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η Αχαΐα είναι μια από τα περιοχές στις οποίες ζητήθηκε και θα διατεθούν τάμπλετ προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας και να αποφευχθούν φαινόμενα διπλοψηφισάντων.

 

Saitis Home Έπιπλα