ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γούτος: "Ο Δήμαρχος έκανε σύμβουλό του, στέλεχος κατασκευαστικής εταιρείας. Είναι ηθικό;"

Από τη Δημοτική Παράταξη "Αιγιάλεια Αύριο", με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Γούτο, δίδεται στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:

«Τις προηγούμενες ημέρες, ο Δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος, επέλεξε ως ειδικό σύμβουλό του για θέματα υποδομών κ.α., στέλεχος γνωστής μεγάλης ιδιωτικής κατασκευαστικής εταιρείας, η οποία ήδη εκτελεί έργο εκατομμυρίων στον Δήμο (ΔΕΥΑ Αιγιάλειας).
 
Λίγο αργότερα, με μεσολάβησή του εν λόγω δημαρχιακού συμβούλου και με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου - η νομιμότητα της οποίας ελέγχεται ήδη υπηρεσιακά - η ίδια εταιρεία στην οποία επαναλαμβάνουμε πως εργάζεται ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, εμφανίζεται "πρόθυμη" να παραλάβει και να συνεχίσει την Ανάπλαση της Πλατείας Αγίας Λαύρας του Αιγίου, αφού ο αρχικός εργολάβος την εγκατέλειψε.
 
Είναι πασιφανές, ότι η απόφαση του Δημάρχου κ. Καλογερόπουλου να επιλέξει ως ειδικό σύμβουλό του στέλεχος κατασκευαστικής εταιρείας, με δύο έργα στον Δήμο - που κατά δήλωση των διοικούντων "η Αιγιάλεια την ενδιαφέρει επιχειρηματικά" - πέραν του ότι γεννά ζητήματα νομιμότητας, εγείρει κι ένα επιπλέον μείζον θέμα:
 
Είναι ηθικό;
 
Είναι πάντως πρωτόγνωρο πανελλαδικά, Δήμαρχος να κάνει ειδικό σύμβουλό του διευθυντικό στέλεχος εταιρίας συμβαλλόμενης με τον Δήμο!

Καλούμε τον Δήμαρχο να απαντήσει δημόσια.»

Saitis Home Έπιπλα