ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Kατερίνα Γρ. Σολωμού: Τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν το δικαίωμα στο αυτονόητο

H καθηγήτρια Ιατρικής, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, υπεύθυνη υγείας του ΚΙΝ.ΑΛ. Δυτικής Ελλάδος, Κατερίνα Γρ. Σολωμού, αναφέρει:

«Η 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες, είναι η παγκόσμια μέρα γιορτής.

Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας αποτελεί ουσιαστικά την ομπρέλα προστασίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες, τη στιγμή που η πολιτεία αδυνατεί να σταθεί δίπλα στο μεγάλο αυτό τμήμα του πληθυσμού και να εξαλείψει τη διάκριση και τον αποκλεισμό.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες και χρόνιες παθήσεις καθώς και οι οικογένειές τους διεκδικούν το δικαίωμα στο αυτονόητο, στη ζωή με αξιοπρέπεια.

Αποτελεί χρέος μιας συντεταγμένης πολιτείας η λήψη άμεσων και συντονισμένων μέτρων. Μέτρα που θα ανακουφίζουν και θα δίνουν προοπτική για επαγγελματική και κοινωνική ένταξη σε χιλιάδες συμπολίτες μας.

Το στοίχημα αυτής της περιόδου και στη χώρα μας είναι:

1) Να συμβάλλουμε ουσιαστικά για την προώθηση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, σε όλες τις εκφράσεις της ζωής, με διατομεακή συνυπευθυνότητα όλων των εμπλεκομένων υπουργείων, μέσω ενός ενιαίου συντονιστικού κυβερνητικού μηχανισμού.

2) Να εργαστούμε για την εξάλειψη της μαζικής τους ιδρυματοποίησης και να τους εξασφαλίσουμε μια θέση όμοια με τη δική μας.

Τους οφείλουμε συνολικά, ως κοινωνία, γιατί δεν παύουν να μας υπενθυμίζουν την ποικιλομορφία και την πολλαπλότητα της ανθρώπινης ύπαρξης!

Το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια είναι αναφαίρετο για όλους.

Η διασφάλιση του δικαιώματος αυτού είναι ευθύνη όλων μας.

Ας το προσπαθήσουμε όλοι μαζί» 

Saitis Home Έπιπλα