ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ενημέρωση και προϋποθέσεις συμμετοχής στις εκλογές για νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ - Τέσσερις κάλπες στην Αιγιάλεια


Την Κυριακή 5/12 και αν χρειαστεί και την Κυριακή 12/12 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Στην εκλογική διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ. Μέλη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ μπορούν να εγγραφούν ‘Ελληνες  πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης   και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές του ΚΙΝΑΛ και δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα.

Στην Αιγιάλεια θα λειτουργήσουν τα εξής εκλογικά κέντρα:
Στο Αίγιο, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης», θα λειτουργήσουν  3 εφορευτικές επιτροπές με  3  κάλπες και  3  παραβάν αντίστοιχα, για να υπάρχει ροή στην ψηφοφορία και να διασφαλιστεί ο απαιτούμενος έλεγχος.
Στην Ακράτα θα λειτουργήσει εκλογικό κέντρο  στη δημοτική βιβλιοθήκη, πλαϊνή είσοδος ΚΕΠ Ακράτας, με μια εφορευτική επιτροπή.

Μέλη και φίλοι που δεν μπορούν να είναι στην Αιγιάλεια λόγω υποχρεώσεων μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο μέρος της Ελλάδας βρεθούν.

Εκλογική διαδικασία
Κάθε μέλος ή φίλος  πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο ή άλλο νόμιμο έγγραφο που πιστοποιεί τα στοιχεία του.
Συμπληρώνει την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου που λαμβάνει από την εφορευτική επιτροπή.
Καταβάλλει το ποσό των 3 ευρώ για τις δαπάνες της εκλογικής διαδικασίας (αν υπάρξει δεύτερη διαδικασία δεν πληρώνει).

Μέτρα προστασίας από covid -19
Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου καθώς και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων που θα παραμένουν εντός του εκλογικού κέντρου, υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού η νόσησης ή rapid test τελευταίου 48ωρου.
Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς και η τήρηση των  αποστάσεων.

Saitis Home Έπιπλα